Egiptul, în prim-plan, la Festivalul Roman de la Călugăreni

Cel mai mare festival de reconstituire a istoriei antice din Estul Transilvaniei se va desfășura anul acesta sâmbătă, 7 august, la Călugăreni în județul Mureș, accesul fiind gratuit.

Ajuns la ediția a IX-a, Festivalul 9R își propune ca în acest an să aducă în atenția vizitatorilor aspecte ce țin de lumea mirifică a Egiptului din perioada romană, pornind de la statuia lui Iupiter Ammon descoperită la Călugăreni care va fi expusă doar cu ocazia festivalului.

Programul se va desfășura în patru spații principale din Călugăreni, și anume: Teatrul Șură, Parcul Arheologic, Pavilioanele expoziționale Time Box, Biserica fostei Mânăstiri Franciscane de la Călugăreni.

Din programul de anul acesta nu lipsesc: ghidajele tematice, pelerinajele, atelierele de pedagogie muzeală, expozițiile, exercițiile militare romane, târgul de sclavi, concursurile, dansurile, concertele de muzică veche plus multe alte surprize. ,,Așa cum Egiptul a fost considerat darul Nilului, situl roman de la Călugăreni este considerat cadoul Nirajului! Echipa Festivalului 9R (Roman) vă invită să fiți parte din poveste, și să-i urmați în această călătorie în timp!,, spun organizatorii.

Evenimentul este organizat de Muzeul Județean Mureș și Asociația Teatrul Șură, fiind finanțat de Consiliul Județean Mureș și Bethlen Gabor Alap.

Parteneri: Primăria Eremitu, Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Ansamblul Artistic Profesionist ”Mureșul”, Biblioteca Teleki Téka, Biblioteca Județeană Mureș, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Asociatia Milites Marisensis, Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania Liviu Rebreanu & Compania Tompa Miklós, Asociația Visit Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Știinte și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*