Sfaturi pentru sănătate la TÂRGUL CETĂȚII

Între 23 și 25 iulie, are loc, pe Piațeta Cetății din Târgu Mureș, cea de-a 14-a ediție a Târgului Cetății.

Pe lângă deja consacratele bunătăți locale: pâine, mezeluri, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi,ciocolată de casă, dulcețuri, miere, dulciuri, prăjituri, legume, ulei presat la rece, bere, ceaiuri, vinuri, la această ediție a târgului producătorii oferă pește, salamuri nobile, soiuri rare de ardei iute, plate aromatice și alte bunătăți.

Și la capitolul cadouri Târgul Cetății este special. Jucării din lemn sau croșetate, obiecte din lemn sculptate sau pictate manual, ceramică, bijuterii, lumânări, lavandă, cosmetice naturale, poșete unicat, plante decorative. Majoritatea producătorilor și artizanilor sunt mureșeni, dar, pentru ca oferta să fie cât mai bogată, doritorii pot găsi și produse din Alba, Harghita, Sibiu, Brasov,  Cluj și București.

Unul dintre standuri va fi amenajat în colaborare cu o clinică din Târgu Mureș. Aici, doritorii își vor putea măsura tensiunea arterială și vor primi sfaturi cum să se protejeze pe timp de caniculă.

Programul târgului este următorul: vineri, 11.00 – 21.00, sâmbătă, 10.00 – 21.00 și duminică, 10.00 – 20.00. Târgul Cetății se desfășoară o singură dată pe lună, următoarea ediție urmând să aibă loc între 15-17 august.

Scopul acestui eveniment este acela de a sprijini și promova producătorii locali și de a încuraja consumul de produse alimentare locale și este organizat în parteneriat cu Primăria Târgu Mureș.   

     

                                                                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*