82 de interventii, in ultimele 24 de ore pentru pompierii mureseni

În ultimele 24 de ore, până în această dimineață la ora 08:00, pompierii mureșeni au intervenit la 82 de intervenții, din care – două incendii, 23 de intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase, patru alte situații de urgență și 53 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Incendii:

  • ieri, 19 iulie, în jurul orei 16:25, incendiu autoturism în municipiul Târgu Mureș, strada Ciocârliei. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.
  • ieri, 19 iulie, în jurul orei 16:35, posibil incendiu de pădure în apropierea Platoului Cornești din municipiul Târgu Mureș.
    S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu controlat într-o curte.
  • ieri, 19 iulie, în jurul orei 20:05, incendiu copac în localitatea Batoș, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Incendiul a survenit în urma unui trăsnet.

Intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase:
Pompierii mureșeni au primit peste 23 solicitări pentru evacuarea apei și degajări de copaci pe raza județului Mureș, după cum urmează:
– Inundație curte în localitatea Tonciu
– Fire de curent căzute pe carosabil în localitatea Filpișul Mare și Cotuș,
– Peste 40 de curți afectate în localitatea Ernei, copac căzut pe acoperișul unei case în localitatea Ernei
– Opt curți inundate în localitatea Icland
– Două curți inundate în localitatea Gornești
– Trei copaci căzuți în municipiul Târgu Mureș, străzile Aleea Carpați și Gheorghe Pop de Băsești.
– Copac căzut pe firele electrice în localitatea Ernei, strada Cimitirului
– 20 de curți inundate în localitatea Dumbrăvioara, strada Cimitirului
O curte inundată în localitatea Icland și s-a crat un dispozitiv pentru a împiedica inundarea a 8 curți din localitate

În total au fost afectate peste 70 de curți în localitățile Tonciu, Ernei, Icland, Gornești și Dumbrăvioara. Din fericire nu s-a impus evacuarea de persoane, bunuri sau animale.

Intervențiile s-au finalizat în această dimineață la ora 05:00, iar pentru restabilirea stării de normalitate ISU Mureș a intervenit cu următoarele forțe în teren: doi ofițeri, 30 de subofițeri, patru autospeciale, o descarcerare, două mașini de teren, o motopompă de capacitate mare, patru motopompe transportabile și două motopompe remorcabile din cadrul Detașamentelor Târgu Mureș și Reghin. În sprijinul acestora au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Ernei și Gornești sub coordonarea comitetelor locale pentru situații de urgență ale localităților Ernei și Gornești.
Pe raza județului Mureș au fost transmise trei mesaje RO-ALERT ca urmare a avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase COD ROȘU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*