Liceul ,,Lucian Blaga,, din Reghin aleargă pentru Hospice Casa Speranței

Cea de a 13-a ediție a crosului caritabil ,,Alergă TU pentru Ei,, a mobilizat elevi și profesori de la Liceul Tehnologic ,,Lucian Blaga,, din Reghin, care-și doresc să se implice pentru o cauză nobilă: strângerea de fonduri pentru Hospice Casa Speranței din Brașov.

La inițiativa prof. Emiliei Moldovan, elevi și profesori de la liceul ,,Lucian Blaga,, vor alerga pentru acest scop. ,,Ideea susținerii crosului caritabil organizat de HOSPICE Casa Speranței Brașov s-a concretizat în momentul în care am realizat că suntem câțiva colegi de la ”Lucian Blaga” care alergăm pentru propria noastră stare de bine și că avem elevi preocupați de sport. Iar dacă din alergatul nostru putem să facem ca și cei care au nevoie de suport să aibă beneficii, cu atât mai bine.

La Blaga există o comunitate deschisă la provocări și dornică să ajute. În luna mai împreună cu câțiva colegi și o echipă de elevi am fost voluntari la Maraton Scaunul Domnului. Din iunie am ”adoptat” 16 kilometri de Via Transilvanica, între Brâncovenești și Adrian, în scopul de a monitoriza, ecologiza și reabilita această porțiune din drumul care unește. Împreună cu câteva eleve am alergat în iunie în cursa virtuală 5K@ADA organizată de Asociația Americană de Diabet pentru a marca 100 de ani de la descoperirea insulinei și a conștientiza importanța mișcării în prevenirea declanșării diabetului. De-a lungul anilor la noi s-au desfășurat târguri caritabile și activități de voluntariat așa că implicarea în crosul caritabil HOSPICE ”Aleargă TU pentru EI” a fost ceva foarte normal.,, spune prof. Emilia Moldovan.

prof. Emilia Moldovan

Alergând poți transforma fiecare kilometru în fonduri necesare pentru copiii și adulții diagnosticați cu boli incurabile. Fiecare kilometru înscris în competiție aduce o donație de 10 lei din partea sponsorilor. Înscrie-te gratuit în cursele de 1 km, 2 km, 5 km, 10 km sau 20 km și oriunde ai fi pe 24 și 25 iulie aleargă pentru cei care nu o pot face.

Totodată cei care din diferite motive nu pot să alerge pot face donații. Profesorul Emilia Moldovan s-a înscris la cursa de 10 kilometri, pentru care și-a propus să adune suma de 1000 de lei, așadar cei care doresc să o ajute să adune suma propusă pentru Hospice Casa Speranței pot dona  AICI.

,,Alăturați-vă crosului caritabil ”Aleargă TU pentru EI”! Împreună putem să le facem un pic mai ușoară lupta celor care s-au înscris în cursa pentru viață! Deja s-au înscris gratuit elevi și profesori la cursele crosului din 24 și 25 iulie, unii dintre ei împreună cu membrii familiei sau cu prieteni, indiferent dacă înainte au mai alergat sau nu. Fiecare kilometru alergat înseamnă 10 lei donați de către sponsorii evenimentului fundației HOSPICE Casa Speranței Brașov, care de 30 de ani asigură îngrijire gratuită la domiciliu persoanelor cu cancer sau alte boli incurabile. Și chiar avem o primă donație înregistrată pe pagina de foundries deschisă de noi pentru cei care doresc să susțină evenimentul,  dar nu pot alerga, sau aleargă dar vor să sprijine în plus. Deci, demersul nostru a fost bine primit și invităm comunitatea locală să ni se alăture. Cu cât mai mulți kilometri alergați sau donații depuse, cu atât mai multe fonduri aduse celor care au nevoie de ele.,, precizează prof. Emilia Moldovan.

Pași de urmat:

1. Alege cursa și traseul potrivit și înscrie-te pe: https://team.hospice.ro/evenimente/crosul-hospice-2021/

 2.Monitorizează cursa cu o aplicație de alergare

3. Postează public pe pagina ta de Facebook numărul de concurs alături de un screenshot cu numărul de kilometri realizați și hastag-ul #alergpentruei

4. Copiază link-ul postării tale de pe Facebook în platforma de înscriere

,,Eu m-am înscris la cursa de 10 km a crosului, dar vin după o accidentare și sper să pot duce cursa până la capăt. Sunt un alergător de asfalt de nevoie, Pădurea Rotundă sau digul Mureșului nefiind o opțiune viabilă pentru orele matinale când evident alerg singură. Iar alergarea pe asfalt vine la pachet cu creșterea frecvenței accidentărilor din cauza șocului resimțit de organism în contact cu suprafața dură a acestuia, chiar dacă pantofii de alergare sunt de calitate. Așa că o pistă de alergare accesibilă pentru oricine și la orice oră ar fi mai mult decât binevenită pentru cei din orașul nostru care doresc să facă mișcare. Cu siguranță un astfel de demers ar duce la creșterea practicării sportului de masă și implicit a stării de sănătate a locuitorilor Reghinului. Sunt ferm convinsă că, deși suntem un oraș mic, se pot face lucruri de calitate în folosul comunității.,, subliniază prof. Emilia Moldovan.

prof. Nagy Imre Laszlo
familia Biro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*