Călare prin centrul Reghinului

Bucurie mare pe chipurile celor mici și nu numai, în duminica ce tocmai a trecut. Centrul municipiului Reghin a fost închis din nou, de această dată pentru ca reghinenii să poată petrece câte ore în preajma cailor.  

,,Am încercat și în această duminică să oferim ceva pentru reghineni. Acest program a fost planificat de ceva timp, însă timpul a fost nefavorabil în ziua respectivă, așa că am reluat astăzi ideea. Am adus caii pe centrul orașului pentru ca cetățenii să se simtă bine,, a menționat Márk Endre, primarul municipiului Reghin.

Pe ritmul muzicii country, atât copii, cât și părinți s-au bucurat de plimbări călare, dar și cu căruta și de interacțiunea cu aceste blânde animale.

Copiii s-au bucurat foarte mult de plimbarea călare. Ne bucurăm că am putut aduce zâmbet pe chipurile copiilor din oraș prin prezența acestor animale frumoase. Toți caii din grupul nostru sunt obișnuiți cu prezența oamenilor. Calului meu  îi plac foarte mult copiii, este foarte atașat de copilul meu, nu are nicio problemă cu interacțiunea umană, e foarte blând și curios în același timp.,, a precizat Roxana Vișinescu.

Roxana Vișinescu

Dana Cătălin, s-a întors recent dintr-o excursie călare pe traseul Via Transilvanica (Reghin – Putna), dar cu toate astea a acceptat invitația administrație locale, de a aduce bucurie în rândul copiilor. ,,Este destul de obositor pentru cai. Nu au decât patru zile de când am ajuns acasă, dar a fost o experiență unică în viață. Am făcut peste 200 de kilometri călare. E obositor, dar ne-am gândit la faptul că așa eveniment frumos dorește să organizeze primăria, iar copiii sunt atât de fericiți, încât nu am putut refuza. Noi avem fiecare caii noștri pe care-i cunoaștem destul de bine. Sunt cai de echitație, care au mai plimbat copii. Nu am fi venit nici într-un caz dacă nu erau niște cai blânzi. Copiii au fost îndredibil de fericiți și s-au bucurat foarte tare de aceste animale,, a spus Dana Cătălin, care a venit pe centru însoțită de Spirit, calul său.

Dana Cătălin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*