Mai multe cereri decât locuri disponibile la creșele din Reghin

Rezultatele înscrierilor la creșele din Reghin au fost afișate zilele trecute. Pentru anul școlar 2021 – 2022 au fost depuse online 117 cereri, în contextul în care numărul locurilor disponibile, la cele trei creșe este de 115 locuri, astfel:

Creșa nr 1 – 60 de locuri

Creșa nr 2 – 30 de locuri

Creșa ,,Universul prichindeilor,, – 25 de locuri

Unii părinți s-au arătat nemulțumiți de rezultat pe rețelele de socializare, care deși au un loc de muncă în Reghin, nu au domiciliul în municipiul nostru, în consecință copiii lor nu au fost acceptați. ,,Creșele sunt doar pentru cei care au domiciliul sau reședința în Municipiul Reghin, indiferent dacă lucrează sau nu în acest oraș. Este o condiție menționată în Regulamentul de organizare și funcționare al fiecărei Creșe, regulamente aprobate de Consiliul local.,, precizează Imola Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Reghin.

De precizat faptul că pentru anul școlar 2021-2022, locurile au fost ocupate de 28 de copii, care au frecventat creșa și în anul anterior, și de 87 de copii selectați dintre care au depus Cereri de înscriere pentru acest an.

Pe de altă parte, au apărut semne de întrebare și nemulțumire și în ceea ce privesc înscrierile la Creșa nr 2, creșă care nu apărea în sistemul online ca variantă de înscriere și totuși, la afișarea rezultatelor apar și copii înscriși la această creșă. ,,Pentru Creșa nr 2 nu s-au făcut înscrieri on line în iunie pt că nu se știa când o să intre în funcțiune. Având în vedere că s-au obținut avizele necesare și se vor face angajări de personal în luna august, și că din septembrie își va putea începe activitatea, la admiterea copiilor au fost luate în considerare și cele 30 de locuri de aici. O parte dintre părinții copiilor admiși au fost de acord să ducă copiii la Creșa nr 2, completând în acest sens și o Cerere de mână. ,, explică Imola Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Reghin.

Pentru a clarifica situația, criteriile de departajare au fost și sunt specificate și la rubrica  ”Termene și condiții”, rubrică care era obligatoriu să fie citită la completarea Cererii de înscriere on line.

Aceste criterii sunt:

 • familie cu părinte unic, care lucrează – 15 puncte
 • familie în care ambii părinți lucrează – 12 puncte
 • familie în care un singur părinte lucrează – 6 puncte
 • părinți cu probleme medicale care vizează îngrijirea copilului mic – 5 puncte
 • copil cu probleme medicale care are nevoie pentru recuperare de frecventarea unei colectivitități – 5 puncte
 • copil care mai are frați sau surori în creșă – 4 puncte
 • copil luat în plasament în familie – 4 puncte
 • părinte care frecventează o unitate de învățământ – 3 puncte
 • copil aflat în situație de risc de separare de părinți – 3 puncte
 • mamă care are în îngrijire un alt copil sub vârsta de un an – 2 puncte
 • * În cazul în care părintele este în concediu de îngrijire copil, va avea prioritate copilul al cărui părinte își va relua activitatea cel mai repede.
 •  * În cazul în care pe ultimul loc disponibil există mai multe dosare cu același punctaj, departajarea se va face luând în calcul cine a transmis mai repede Cererea de înscriere.

Concret, în cazul în care există același punctaj pentru copii admiși, dar și pentru cei aflați pe listele de așteptare este important și momentul în care s-a transmis cererea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*