Mocănița – atracția turistică din Sovata

Plimbarea cu trenul pe linia ferată îngustă e una dintre atracțiile din stațiunea Sovata. Construită în anul 1949, în Polonia, locomotiva cu aburi funcționează cu lemn și cărbune și are  o viteză de maxim 35 km/oră, însă se circulă cu o viteză mai mică tocmai pntru ca turiștii să poată admira peisajul.

Anul acesta Mocănița Sovata împlinește 10 ani de când a fost repusă în funcțiune și străbate traseul între Sovata și Câmpu Cetății, traseu care durează  două ore dus – întors cu o pauză de 10 minute la capăt de linie.

Mocănița Sovata circulă zilnic, cu excepția zilei de luni când  intră în revizie. În restul zilelor circulă cu program de de trei ori pe zi: 11.00, 14.00 și 17.00 cu pornire din Sovata, strada Gara Mică. Casa se bilete se deschide la ora 8.00 de unde se pot cumpăra bilete pentru una dintre cele trei curse din ziua respectivă. Important de menționat faptul că nu se pot face rezevări.

Biletele se elibereaza cu loc, în ordinea sosirii, prețul unui bilet fiind de:

30 de lei pentru copii între 4 – 14 ani

50 de lei pentru persoanele între 14 – 65 ani

40 de lei pentru persoanele peste 65 de ani

Potrivit siteului mocanitasovata.ro ,,locomotiva cu aburi pentru linie îngustă seria 764052, face parte din lotul de 10 locomotive construite în anul 1949, la fabrica Chrzanow Polonia, din care două au ajuns în România, fiind conservate până în anul 2011, în depoul Sibiu. Garnitura de tren are 4 vagoane tip gondolă. Toate vagoanele au o lungime cuprinsă între 11 şi 12 metri.,,

sursa foto: Mocanita Sovata-Campu Cetatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*