Incendiu la Azomureș

În această dimineață, la ora 01:03, a avut loc o explozie urmată de incendiu la stația de amoniac III din cadrul Combinatului Chimic Azomureș.

Pentru limitarea efectelor evenimentului au intervenit pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” aI județului Mureș cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială CBRN, o autospecială de descarcerare, o autoscară mecanică, patru echipaje SMURD, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, Punctul de Comandă Mobil și două autospeciale de primă intervenție și comandă precum, patru ambulanțe SAJ și Serviciul Privat Pentru Situații de Urgența din cadrul operatorului economic.

Incendiul a fost localizat în cel mai scurt timp posibil, acesta s-a manifestat local, la nivelul aparaturii din proximitate și la capetele de țeavă.
La ora 01:30, a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofă a operatorului economic, fiind precizat faptul că evenimentul nu prezintă pericol pentru cetățeni.
Echipajul de pe autospeciala CBRN a executat măsurători în zonă, iar în urma acestora, valorile din atmosferă erau normale.

În urma exploziei, o persoană de sex masculuin, de aproximativ 50 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, victima a suferit o fractură la membrul superior drept, aceasta fiind transportată la UPU SMURD Târgu Mureș.

Incendiul a fost declarat lichidat la ora 02:45.
Cauza probabilă de producere e evenientului urmează să fie stabilită de către o comisie constituită în acest sens.
ISU Mures a activat grupa operativa imediat după producerea evenimentului, pentru gestionarea situației de urgență.

sursa ISU Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*