Rezultate Evaluare Nationala dupa contestatii

Ministerul Educației a publicat ieri, 4 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 25 iunie 2021).

În județul Mureș au fost depuse 453 de contestații. În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 73,5%.

La proba de Limba și literatura română, 2460 candidați (72,7%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 4 candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 2114 candidați (62,61%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 22 de candidați au obținut nota 10.

La Limba și literatura maternă, 1101 candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 7 candidați au obținut nota 10.

1 candidat a încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16-22 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 24 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*