Gabriel Toncean şi-a anunţat oficial candidatura pentru funcția de președinte al PNL Reghin

Ieri, 30 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, Gabriel Sebastian Toncean, actualul președinte al Partidului Național Liberal și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat de președinte al organizației locale. Evenimentul s-a desfășurat în prezența echipei formată din: Marius Sabău, Raul Sabău, Oana Nicușan, Stelian Doru Cătană, Anabella Holircă și Florin Moldovan.

Concret, din cei opt consilieri pe care-i are PNL în cadrul consiliului local, au fost prezenți șapte, Mihai Dan Farcaș, consilierul lipsă fiind contracandidatul lui Gabriel Sebastian Toncean pentru această funcție.

,,Motivul întâlnirii noastre este lansarea oficială a candidaturii mele pentru un nou mandat la funcţia de preşedinte al PNL Reghin, un nou mandat pe care mi-l doresc tocmai pentru a continua munca, de a lucra în echipă şi de a obţine rezultate. Echipă există, rezultate există, nu rămâne decât să avem continuitate, iar această continuitate nu poate veni decât pe fondul colaborării şi a implicării tuturor membrilor activi din organizaţia noastră. Suntem o organizaţie vie, o organizaţie care ştie ce înseamnă competiţia. Ne dorim ca la fel de mult să muncim în campaniile care urmează pentru că pe 14 iulie se va finaliza campania internă şi urmează pregătirea pentru următoarele alegeri din 2024. Tratăm cu maximă seriozitate ceea ce urmează şi sunt sigur că împreună cu colegii pe care îi am azi alături de mine, echipa de consilieri pe care am format-o la Reghin şi echipa de consilieri cu care vreau să merg mai departe. Vreau să cred că oamenii anului 2021 caută seriozitate, perspectivă, realizări şi implicare în folosul comunităţii. Asta facem deja de un an şi jumătate de când am preluat organizaţia: suntem doar în folosul comunităţii, nenumărate acţiuni caritabile, donarea indemnizaţiei de consilier, acţiuni prin care ne-am dovedit ataşamentul faţă de oameni, faţă de semeni şi ce este cel mai important, faptul că am lucrat în echipă.,, a declarat Gabriel Sebastian Toncean.

Doru Stelian Cătană s-a retras

Alegerile vor avea loc la jumătatea lunii iulie, până acum anunțându-și intenția de candidatură trei persoane: Doru Stelian Cătană, Gabriel Sebastian Toncean și Mihai Dan Farcaș. Însă, Doru Stelian Cătană s-a retras din cursă pentru a forma echipă cu Gabriel Sebastian Toncean.

Întrebat dacă îşi retrage candidatura la funcţia de preşedinte al PNL Reghin, Stelian Doru Cătană, a precizat că ,, este o optică diferită în care se pot vedea lucrurile. Eu sunt alături de colegii mei, noi vrem  să clădim  ceva pentru reghineni, pentru cei care ne-au ales în această funcţie. În acelaşi timp vrem să veghem la continuitate, la ceea ce înseamnă organizaţia Reghin. La şedinţa de ieri s-au întâmplat nişte lucruri care m-au pus în situaţia să observ faptul că persoane care nu au muncit de-alungul timpului vor să îşi asume şi să ducă organizaţia PNL într-o anumită direcţie în care noi ne dorim, iar oamenii care ne-au votat nu îşi doresc asta. Motiv pentru care în interesul partidului, a colegilor care au muncit, a reghinenilor care ne sunt alături trebuie să iau o decizie bună pentru partid şi pentru aceşti oameni. Nu una personală. Eu sunt pentru colegi, pentru continuitate, pentru ce trebuie să înfăptuim în acest oraş. Nu putem altfel. Orgolii personale, trădări nu îşi au locul în organizaţia Reghin, motiv pentru care se poate spune că vom cotinua ceea ce am început.,, .

Președintele PNL Reghin, Gabriel Sebastian Toncean a ținut să adauge faptul că ,,Sunt doi candidaţi. Asta cu posibilitatea ca până la data finalizării depunerii mandatelor să îşi mai anunţe cineva candidatura. Există şi această variantă.,,.

Întrebat dacă-i va fi ridicat sprijinul politic lui Mihai Dan Farcaş, Gabriel Sebastian Toncean a infirmat acest lucru. „(…) Celălalt candidat la preşedinţia organizaţiei locale, şi-a dorit într-o oare care măsură să părăsească echipa şi să se îndrepte către vechea conducere şi către vechea organizaţie. Noi vrem să îmbinăm entuziasmul nostru şi munca pe care am îndeplinit-o până în acest moment, cu experienţa lor, cu viitorul şi cu ceea ce înseamnă o organizaţie puternică şi solidă.,, a precizat Gabriel Sebastian Toncean.

Gabriel Sebastian Toncean mizează pe echipă

Referindu-se la atuurile pe care le are față de contracandidatul său, Mihai Dan Farcaș, Gabriel Toncean a făcut referire la ,,realizările de până acum și echipa,,.

,,Nu este vorba despre o intenţie personală a lui Gabriel Toncean de a candida, este vorba despre a duce munca şi realizările mai departe.Nu sunt rezultatele mele, sunt rezultatele echipei pentru că am o echipă profesionistă, care inclusiv la ședințele de consiliu sunt punctuali, vin cu proiecte, discuții. Lumea era obișnuită în trecut cu acele mici înțelegeri între partide, dar din păcate, odată cu sosirea mea, aceste jocuri și înțelegeri s-au terminat . Am deranjat, deranjez, nu e nicio problemă, vreau să construiesc și nu pot construi decât pe fond de corectitudine.

Nu sunt rezultatele mele, sunt rezultatele echipei, a oamenilor şi a celor care au crezut în noi. Pentru a avea rezultate mai bune în 2024 PNL Reghin trebuie să plece de la 8 consilieri şi să se îndrepte spre 10 – 11 consileri locali. Asta este dorinţa noastră. Iar pentru a pleca de la 8 consilieri câţi suntem astăzi este nevoie imperioasă de contribuţia celor care votează. ,, Gabriel Sebastian Toncean.

Candidatul pentru alegerile din 2024

În cadrul evenimentului Gabriel Sebastian Toncean a anunțat și numele candidatului pentru alegerile din 2024 pentru funcția de primar al municipiului Reghin.

,,Dacă vom continua în aceeași echipă vom câștiga alegerile din 2024 și vom avea majoritate în Consiliul Local. Eu nu voi candida la alegerile locale din 2024. După o discuție avută cu colegii, dorința mea este să îl sprijinim toți pe Doru  Cătană ca viitor candidat la primăria municipiului Reghin. Este omul care va avea cele mai mari șanse, va avea susținerea noastră și va fi cel care va trebui să ducă munca mai departe. (…) Este omul potrivit pentru a câștiga alegerile în 2024 ,, a adăugat Gabriel Sebastian  Toncean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*