Centru Civic modern în Gurghiu

Lucrările de amenajare şi modernizare a Centrului Civic din Gurghiu au fost finalizate recent. Este vorba despre o finanţare în valoare de 40 de mii de euro prin Asociaţia GAL Prietenia Mureş-Harghita, iar diferenţa de până la aproximativ 400 de mii de lei a fost suportată din bugetul local al primăriei Gurghiu.

„Am început cu documentaţia în urmă cu patru ani, dar abia acum s-a finalizat, asta pentru că nu s-au prezentat la licitaţie până când nu am reactualizat acest proiect. S-au făcut alei pavate foarte frumoase, s-a amenajat spaţiul verde, o parcare, bănci, împrejmuiri cu stâlpişori, panouri pentru publicitate şi o fântână arteziană. Vis-a-vis, la Căminul Cultural au fost montate băncuţe, iar la Momentul Eroilor stâlpişori.” a declarat Laurenţiu Dumitru Boar, primarul comunei Gurghiu.  

Şi Parcul Dendrologic din Gurghiu, renumit pentru sutele de specii de arbori rari şi căutat de mulţi vizitatori pentru a se relaxa într-o ambianţă naturală este în atenţia administraţiei locale, care a demarat lucrări de întreţinere şi curăţare a parcului. „ Am angajat un muncitor care să răspundă de Parcul Dendrologic din Gurghiu şi o să-i redăm imaginea de altădată, atunci când era o plăcere să vizitezi acest parc. Sper să îl putem pune la punct cât mai repede, să instalăm nişte băncuţe, să suplimentăm cu nişte coşuri de gunoi şi să fie întreţinut aşa cum trebuie. Dar încă mai este de lucru, plus că mai trebuie să lucrăm la împrejmuire.” a precizat Laurenţiu Dumitru Boar, primarul comunei Gurghiu.

Parcul ar putea deveni un loc ideal pentru susţinerea anumitor evenimente precum concerte în aer liber, subiect despre care, primarul comunei Gurghiu a menţionat că „mai întâi să finalizăm lucrările, să-l amenajăm cum trebuie şi dacă pandemia şi timpul ne permite, ne vom gândi şi la aşa ceva pentru că am mai avut astfel de sugestii şi mă încântă şi pe mine ideea.

Din păcate, în ceea ce priveşte organizarea Târgului Fetelor, eveniment cu tradiţie în comuna Gurghiu nu sunt veşti bune pentru acest an. „Indiferent ce măsuri se vor lua de la 1 iunie cu privire la pandemie, un astfel de eveniment nu se poate organiza în câteva zile, câteva săptămâni pentru că avem nevoie de câteva luni pentru asta. Nu am prevăzut că se vor ridica restricţiile, nu am pus bani în buget şi ca atare nu se va ţine nici în acest an”.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*