Școala Siguranței Tedi în plină desfășurare

Siguranţa copiilor reprezintă un domeniu prioritar de interes pentru toate instanţele implicate în procesul de formare a tinerei generaţii. Fie că vorbim de familie, şcoală sau alte autorităţi cu atribuţii directe în acest domeniu, cu toţii suntem interesaţi să avem  un mediu sănătos şi sigur pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor. Cu toate acestea, realitatea ne demonstrează faptul că lumea în care trăim este presărată cu multiple pericole.

Printre pericolele la care pot fi expuşi copiii, se numără şi riscul rutier. Conştientizarea acestui lucru, o bună informare asupra comportamentului corect în traficul rutier, precum şi existenţa în proximitatea lor a unor modele demne de urmat, sunt factorii care pot conduce la sedimentarea unui comportament adecvat ca şi pietoni, a copiilor.

Având în vedere faptul că indisciplina pietonală reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, pe de o parte,iar pe de altă parte, luând în considerare faptul că vârsta copilăriei este vârsta la care se sedimentează regulile, normele, valorile societale, considerăm că este foarte important ca educaţia rutieră a copiilor să înceapă încă de la acest nivel.

În acest context, începând cu luna noiembrie a anului 2020, a debutat derularea Proiectului ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI, în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Timbark Maspex România, care se desfăşoară la nivel naţional, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Proiectul, aflat la a VI-a ediţie, cuprinde perioada anului şcolar 2020-2021, având ca scop informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiari sunt elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viaţă, confruntându-se cu noi provocări şi, totodată, cu situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.

În judeţul Mureş s-au derulat până în prezent 22 activităţi, la care au participat 456 elevi şi 22 învăţători.

În această săptămână a fost organizată o întâlnire mai specială în cadrulproiectului, cu elevii clasei I, din cadrul Gimnaziului Dacia, aflați sub îndrumarea doamnei profesor învățător Emanuela Patrichi. La activitate au participat medicul pediatru Irina Costache și “ambasadorul” campaniei, Tedi. Întâlnirea a fost una interactivă, copiii fiind felicitați și premiați pentru răspunsurile date și cunoștințele dobândite în domeniul siguranței.

În perioada următoare, poliţiştii de prevenire vor sprijini cadrele didactice în susținerea ultimelor activități din cadrul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*