REGHIN: Acțiune pentru combaterea cerșetoriei

Spune ,,NU” cerșetoriei!

Din păcate, în Reghin fenomenul cerșetoriei a luat amploare în ultima perioadă, majoritatea zonelor intens circulate, dar mai ales parcările hipermarket-urilor fiind asaltate de cerșetori.

Mulți dintre cei care apelează la mila publică manifestă insistență și în unele cazuri devin chiar agresivi la refuzuri.

Pentru diminuarea fenomenului, reghinenii și nu numai sunt îndemnați să renunțe la obiceiul de a mai oferi bani cerșetorilor prin sloganul Spune ,,NU” cerșetoriei!

Sâmbătă, 15 mai pe raza municipiului Reghin s-a desfășurat o amplă acțiune pentru combaterea cerșetoriei la care au participat personalul Direcției de Asistență Socială, Jandarmeria Reghin, Poliția Națională Reghin și Poliția Locală.

În urma acestei razii au fost legitimate 17 persoane dintre care 4 persoane au fost conduse la sediul Poliției, unde au fost amprentate, fotografiate și introduse în bazele de date, cazuri în care au fost date 4 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 republicată pentru combaterea cerșetoriei. De asemenea au mai fost aplicate două sancțiuni: pentru regimul rutier și prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel de acțiuni se vor desfășura săptămânal având ca scop prevenirea și eliminarea cerșetoriei din municipiul nostru.

Apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte, constituie contravenție și se sancționează conform prevederilor Legii nr. 61/1991, republicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*