Primele autobuze hibrid au ajuns la Reghin

Primele două autobuze hibrid din cele zece au ajuns în această după-masă la Reghin, fiind astfel primul pas spre dezvoltarea transportului în comun din municipiul nostru. Este vorba despre autobuze hibrid Solaris Urbino 12, cu motorizare mixtă, diesel și electrică.  Fiecare autobuz are 12 metri lungime și poate transporta până la 90 de pasageri, incluzând 27 de persoane așezate.

Atobuzele sunt personalizate special pentru municipiul nostru, purtând cu ele vioara, ca simbol al Reghinului.

,,Vorbim de un moment mult așteptat, un proiect pornit în anul 2018 și iată că astăzi s-a adeverit. Primele două autobuze care au ajuns în Reghin sunt autobuze de ultimă generație, hibrid, euro 6. Au camere video în interior, sunt digitalizate, ceea ce ne ajută să aflăm câți oameni urcă și coboară în fiecare zi. Ne bucurăm că putem oferi alternativă cetățenilor pentru că ne dorim să fie într-adevăr o posibilitate pentru ca locuitorii să poată merge cu ele peste tot în oraș, să punem mașinile deoparte și să ne putem folosi de aceste autobuze moderne, curate. ” a declarat Márk Endre, primarul municipiului Reghin.

Mai sunt de făcut câteva demersuri până când autobuzele vor avea numere definitive, dar apoi vor intra în circuit. Pe parcursul acestui an urmează să mai vină încă patru autobuze restul urmând să ajungă până la sfârșitul primului trimestru al anului 2022.

Pe partea de infrastructură, proiectul tehnic este finalizat, urmează să fie verificat și demarată licitația. ,,Este vorba de o licitație mare, de bani mulți, în toamna acestui an sperăm să putem demara lucrările de infrastructură să ne putem bucura de aceste autobuze care să circule pe asfalt nou.” a precizat primarul municipiului Reghin, Márk Endre.

,,Autobuzele Solaris au panouri de „info-divertisment” ce vor afișa informații despre traseu, ore estimate ale călătoriei, cât și anunțuri diverse. Totodată, pasagerii vor beneficia de porturi USB duale ce le permit reîncărcarea dispozitivelor electronice în timpul călătoriei. Mai mult, confortul pasagerilor va fi îmbunătățit și prin sistemul de anunțuri vocale. În plus, Solaris își echipează vehiculele cu o întreagă gamă de soluții pentru creșterea siguranței pasagerilor și a șoferilor, cum ar fi de exemplu camerele interioare și exterioare pentru monitorizare video și o cameră suplimentară pentru marșarier. ” se arată într-un comunicat de presă transmis în luna decembrie a anului trecut. Mai multe informații despre aceste autobuze găsiți AICI.

Cele zece autobuze hibrid care vor circula în Reghin sunt parte din proiectul „Asigurarea mobilității în Municipiul Reghin, județul Mureș” finanțat prin Programul REGIO, Axa Prioritară 3, prin acest proiect se va interveni pentru modernizarea străzilor Axente Sever, Ierbus, Salcâmilor și Câmpului – Sector 1 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*