Încă un pas în realizarea proiectului de canalizare în comuna Hodac

Iacob Valentin, primarul comunei Hodac, a ținut să precizeze într-o postare pe profilul personal de facebook faptul că proiectul pentru canalizarea în comună se apropie de realitate.

,,În anul 2014 s-a realizat proiectul Apă-Canal pentru județul Mureș unde comuna Hodac a fost cuprinsă cu 3,36 milioane de euro pentru realizarea canalizării în Hodac și Toaca. După analiza cost per branșament, în anul 2018 s-a refăcut proiectul numai pentru localitatea Hodac, unde densitatea caselor este mai mare. În 2021 suntem în faza de obținere a avizelor pentru execuția lucrării de canalizare în satul Hodac. Obținerea avizelor este condiționată de 2 hotărâri ale Consiliului Local (până în 30 iunie 2021). În bugetul 2021 există sume pentru realizarea proiectului pentru satele aparținătoare comunei Hodac. Pentru finanțare intenționez să depun proiectul la PNRR-Planul Național de Redresare și Reziliență. Pentru realizarea canalizării în satele aparținătoare comunei este necesară realizarea canalizării în satul Hodac, pentru a ne putea racordala conducta Hodac-Gurghiu-Reghin,unde există o stație corespunzătoare pentru epurarea apelor uzate.

Realizarea canalizării cu acest proiect presupune și delegarea gestiunii serviciului de apă-canal către Aquaserv după realizarea investiției de canalizare, Aquaserv fiind operatorul regional subordonat Consiliului Județean Mureș.

Prețul apei și al canalizării se stabilește la nivel de județ,, a precizat Iacob Valentin, primarul comunei Hodac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*