Acțiune de verificare în autovehiculele de transport public și școlar

În perioada 10-11 mai a.c., polițiștii mureşeni au efectuat, în judeţul Mureş, acţiuni de verificare a autovehiculelor care efectuează transport şcolar de elevi şi transport public de persoane, pe traseele aflate în proximitatea unităţilor de învăţământ.

Acţivităţile s-au desfăşurat în baza unui plan elaborat la nivelul Biroului Siguranţa Şcolară şi a vizat respectarea regulilor de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus, diminuarea riscului de victimizare rutieră a elevilor care se deplasează cu aceste mijloace de transport.

Poliţistii au verificat modul de respectare a normelor rutiere în vigoare de către conducătorii auto ai mijloacelor de transport menţionate, precum şi legalitatea modului de desfăţurare a activităţii de transport.

Au fost verificate peste 100 de autovehicule de transport scolar şi autovehicule de transport public de persoane, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 5 sancţiuni, în valoare de 290 de lei.

Activităţile specifice vor continua în scopul consolidării climatului de siguranţă, în zona adiacentă şi în interiorul unităţilor de învăţământ.

Recomandăm tuturor persoanelor să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecţie.

Scopul nostru nu este aplicarea de sancțiuni, ci ca toți să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, de aceea nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Suntem și vom fi prezenți în permanență la datorie și aplicam legea în litera și spiritul ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*