Creșă nouă în Reghin

În Municipiul Reghin, numărul cererilor pentru  înscriere la creșă sunt din ce în ce mai numeroase, însă în același timp există o lipsă de locuri, fapt ce îngreunează situația părinților care trebuie să se întoarcă la lucru. Din acest motiv, Primăria Municipiului Reghin a considerat necesară deschiderea unei noi unităţi pentru a veni în sprijinul părinţilor.

Consilierii locali reghineni au aprobat în ședința din data de 13 aprilie proiectul de hotărâre privind înființarea unui centru de îngrijire și educație timpurie a copiilor ,,Creșa nr. 2 Reghin” și aprobarea regulamentului de organizare și funcționare.

Potrivit proiectului de hotărâre este vorba despre un contract de comodat încheiat între Eparhia Reformată din Ardeal, Parohia Reformată I Reghin și Unitatea Administrativ Teritorială – Municipiul Reghin.

Unitatea va dispune de trei grupe de copii, mai precis o grupă cu predare în limba maghiară și două grupe mixte a câte zece copii în grupă.  De asemenea, vor fi create 11 posturi necesare bunei desfășurări a activității în condiții optime, asftel: 1 post șef serviciu, 1 post asistent medical, 1 post educator puericultor, 2 posturi educator, 3 posturi infirmieră, 3 posturi îngrijitoare.

Cel mai probabil Creșa nr. 2, situată pe strada Dealului va fi funcțională din toamna acestui an.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*