Infrastructura rutieră şi educaţia – prioritare în acest an în comuna Hodac

La nivelul comunei Hodac, în momentul de faţă sunt în derulare două proiecte la care este dat ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba de două drumuri, unul în Toaca – drumul mic pentru asfaltare, unde lucrările sunt realizate în proporţie de 70%, iar celalalt în Dubişte, tot pentru asfaltare, unde lucrările sunt realizate în proporţie de aproximativ 40%.

Imediat ce vremea ne permite ne vom apuca din nou de treabă la drumul din Toaca, unde stratul de asfalt este turnat, urmează betonarea şanturilor şi accesul la proprietăţi. Până în luna mai ar trebui să fie finalizat. Drumul din Dubişte este realizat prin PNDL 2, fiind finanţat de la Guvernul României. Şi aici sperăm ca până la sfârşitul anului să finalizăm lucrarea” a precizat primarul comunei Hodac, Iacob Valentin.

Se doreşte realizarea anumitor lucrări şi din bugetul local, tot pe partea de asfaltare. „În acest an din bugetul local, având un excedent destul de frumuşel vrem să mai facem în jur de trei kilometri de asfalt şi o parte o vom pune pentru cofinanţarea unui proiect mare la şcoala Gimnazială Toaca. Aici este vorba despre un proiect prin PNDL 2, dar unde noi avem parte de cofinanţare de 20 de miliarde lei vechi. Aici, după spusele constructorului lucrările vor demara la sfârşitul lunii martie” declară primarul Iacob Valentin.

În ceea ce privește investițiile din învâțământ, este vorba de corpul B de la Şcoala Gimnazială din Toaca, corp care va fi demolat aproape în totalitate. Se va construi o şcoală nouă pe două niveluri, cu laboratoare moderne şi tot ce e nevoie pentru ca elevii să beneficieze de bune condiţii de studiu.  

Extinderea reţelei de apă

Mai avem de făcut o extindere de reţea de apă pentru că ne dorim să ducem apa până în Mirigioaia. Căutăm soluţii, fie cu o staţie de pompare, fie dacă presiunea corespunde direct din reţeaua existentă. Acolo sunt 11 gospodării, plus că până în Mirigioaia sunt ferme agro-zootehnice, cabane, unde toţi sunt doritori pentru a se racorda la apă. Vom lucra la reţeaua de apă la nivel de comună pentru că ne dorim să mai facem un bazin de decantare mai mare. Sunt două, dar ar mai fi nevoie de unul, fiind consumul mare de apă. De asemenea, ne dorim să punem la punct drumurile de câmp, să le pietruim pentru a fi mai uşor accesibile” a adăugat primarul comunei Hodac, Iacob Valentin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*