Dacian Oprea, preotul care bucură copiii nevoiaşi oferindu-le câte o bicicletă

Dacian Oprea este preot în comuna Vătava, o comună păstorită de un om cu suflet mare, care îşi doreşte să fie cât mai aproape de enoriaşi nu doar în biserică, ci şi în viaţa de zi cu zi. Este alături la nevoie de fiecare persoană nevoiaşă, fie persoane în vârstă, fie copii, oferindu-le bucurie şi sprijin.
A demarat o campanie prin intermediul căreia copiii cu posibilităţi precare primesc o bicicletă, subiect despre care l-am invitat să ne vorbească în rândurile de mai jos:

Rep.: De cât timp sunteţi preot în Râpa de Jos?
D.O.
: Sunt preot de patru ani, am fost instalat în parohie în data de 30 ianuarie 2017. De atunci locuim aici în mijlocul enoriașilor împreună cu familia mea, iar în 2018 am fost binecuvântați cu fetița noastră Daciana Maria.

Rep.: Cum aţi găsit oamenii de aici? Cum e comunitatea din Râpa de Jos?
D.O.:
Am fost primiți cu mare drag și entuziasm de către enoriași, aceștia fiind foarte săritori și de ajutor nouă, în tot ce ne-am propus să facem pentru această comunitate.
Tot cu ajutorul oamenilor am reușit să facem multe activități și evenimente deosebit de frumoase, iar atunci când oamenii răspund pozitiv cerinţelor tale totul prinde contur.
Râpenii sunt oameni muncitori și își respectă preotul fiind oameni simpli de la țară și cu frică de Dumnezeu

Rep.: În cadrul parohiei aţi demarat o acţiune prin care periodic oferiţi o bicicletă unui copil. Când şi cum a început totul?
D.O.:
Proiectul “O bicicletă pentru fiecare copil” a fost un vis de-al meu devenit realitate. De mic copil iubeam să mă dau cu bicicleta şi venind în acest sat am văzut că mulți copii au nevoie de o bicicletă.
Ţin să precizez că foarte mulți preoți oferim cadouri de Crăciun sau diferite alte ocazii, însă o bucurie mai mare ca și atunci când primești o bicicletă eu încă nu am văzut.
Bucuria de pe fața copiilor m-a făcut să demarez acest proiect și îmi doresc din suflet să ducem mai departe la nivel județean sau chiar pe țară.
Cred că sunt copii care visează de mult la acest dar, iar din cauza posibilităților reduse nu au această șansă de a se bucura de o bicicletă. N-aș putea spune că eu îi aleg pe acești copii, ci bunul Dumnezeu o face.

Rep.: Cum alegeţi copiii care primesc bicicleta?
D.O.
: Bicicletele le primesc copilașii care sunt prezenți la biserică, cei care provin din familiile nevoiașe, însă și copii care au nevoie de aceste biciclete pentru treburile zilnice, deplasări la câmp pentru treburi agricole, îngrijirea animalelor.
De cele mai multe ori am fost contactat de oameni care ştiau copii nevoiași și care visul de a avea o bicicletă era imposibil de atins.

Rep.: Un astfel de proiect nu e uşor de dus mai departe… cum reuşiţi să îl susţineţi? Aveţi sprijin financiar de undeva?
D.O.:
Proiectul a fost susținut încă de la început de oameni cu inimă mare majoritatea fiindu-mi prieteni și cunoștințe care nu au rămas indiferenți la proiectul nostru. Prin intermediul rețelelor de socializare am reușit să ducem această veste și îmi doresc ca și prin dumneavoastră să ajungem să ajutăm cât mai mulți copii.

Rep.: Câţi copii aţi făcut fericiţi până acum?
D.O.:
Până în acest moment am reușit să oferim în jur de 20 de biciclete, însă bucuria e mult mai mare deoarece poate într-o familie sunt mai mulți copilași, iar de această bicicletă se bucură toți.

Rep.: Ce reacţie au copiii care primesc aceste biciclete? Sunt sigură că bucuria e mare….
D.O.:
O bucurie mare pentru mine este să văd că toți copiii care au primit aceste biciclete se dau zilnic prin sat și se bucură din tot sufletul de cadoul primit. Iar pentru mine aceasta este cea mai mare satisfacție să îi văd fericiți. Locuind la sat unde oamenii trăiesc doar din munci agricole și creșterea animalelor, unde viața e simplă, dar frumoasă, copilaşii se bucură de orice lucru primit, în special când acesta vine din partea preotului.

Rep.: Dacă există oameni care vor să sprijine acest proiect, vă pot contacta?
D.O.:
Ne-am bucura enorm ca numărul celor care vor să doneze o bicicletă să fie dublu, mai ales că ne aflăm în perioada Postului Mare, când bucuria de a oferi cuiva ceva, trebuie să existe și să o facem cât mai mult posibilă. Pot fii contactat atât telefonic la numărul 0743 101 480 cât şi pe adresă de Facebook Parohia Ortodoxă Râpă de Jos și Localitatea Râpa de Jos.

Rep.: Care sunt proiectele de viitor?
D.O.:
De la venirea mea în această localitate am avut foarte multe proiecte, care cu ajutorul bunului Dumnezeu şi cu binecuvântarea ÎnaltPreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba-Iuliei am reușit să le ducem la bun sfârșit. Toate proiectele mele de ajutorare a copiilor, bătrânilor cât și a tuturor enoriașilor nevoiași ai parohiei mele Râpa de Jos au devenit realitate.

Un comentariu

  • Ionut Adrian rotaru

    Bună ziua! Am și eu o bicicleta pe care as dori sa o donez! Este vorba despre o bicicleta pentru vârstă 2-4ani,culoare verde, perfect funcționala. Are roti ajutătoare detașabile.. Pentru mai multe detalii va stau la dispoziție 0731844678. Ionuț Rotaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*