Contract de finanțare în valoare de peste 8 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic ”Petru Maior,, din Reghin

Márk Endre – primarul Municipiului Reghin, a anunțat miercuri, 17 martie semnarea contractului pentru modernizarea Liceului ,,Petru Maior,, din Reghin.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației – Cseke Attila a semnat în data de 17 martie un contract de finanțare în valoare de 8.077.645,17 lei pentru modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic ”Petru Maior”, corpul B – învățământul primar și gimnazial.

Ca următori pași în demararea proiectului urmează semnarea contractului și de către Márk Endre, primarul municipiului Reghin, întocmirea proiectului tehnic, licitația pentru execuția lucrărilor. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 31.05.2023.

Lucrările propuse prin acest proiect se referă la modernizarea și dotarea clădirii, aflată în prezent într-o stare ușoară de degradare, unde se va demola șarpanta existentă, se vor reface straturile acoperișului, se vor înlocui toate tâmplăriile, se vor repara și unde este cazul reface finisajele interioare, trotuarele exterioare se vor repara. Totodată se vor înlocui complet instalațiile inclusiv cele din subsol Pe baza unui proiect de execuție elaborat în funcție de noile cerințe, iar clădirea se va dota cu mobilier.

De asemenea, vor fi realizate lucrări la instalațiile termice, sanitare, de ventilare, incendiu, electrice, cu toate componentele lor impuse de normele tehnice.

Acces pentru persoanele cu dizabilități

Proiectul are în vedere și accesibilizarea clădirii pentru persoane cu dizabilități pentru care, pe lângă asigurarea accesului în clădire prin spații suficient de largi le sunt asigurate grupuri sanitare proiectate special.

Eficiență energetică

O altă componentă a lucrărilor vizează creșterea eficienței energetice a construcției. Consumurile de energie scad cu peste 70% prin propunerile de modernizare realizate prin proiect.

Îmbunătățirea capacității de informare și comunicare

Aceasta se va realiza prin achiziția de stații de lucru și televizoare inteligente. Curtea școlii va fi dotată cu echipamente pentru a crea un spațiu de joacă modern și sigur pentru copii. În același timp se are în vedere realizarea unui centru de colectare selectivă a deșeurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*