MUREŞ: Tânăr condamnat la închisoare cu executare pentru dare de mită

Curtea de Apel Târgu – Mureș a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș și a dispus condamnarea unui inculpat, în vârstă de 34 ani, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Prin aceeași decizie  a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod Penal, pe o durată de un an și s-a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani.

     Hotărârea instanței este definitivă.

     În fapt, la data de 17 iulie 2020, bărbatul a fost prins având asupra sa o cantitate de 1.000 țigarete, fără marcaj corespunzător, fiindu-i întocmit dosar penal.

     Ca urmare a acestei situații, la data de 22 iulie 2020, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a formulat un denunț la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, din care reieșea faptul că respectiva persoană i-a cerut să se întâlnească a doua zi, pentru a ,,rezolva problema”, în așa fel încât să nu mai sesizeze organele abilitate, respectiv Agenția Națională de Administrare Fiscală.

     Ca urmare a denunțului formulat, polițiștii anticorupție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureș, sub directa coordonare procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au organizat acțiunea de prindere în flagrant, prilej cu care tânărul în cauză a fost prins în timp ce oferea agentului de poliție denunțător suma de 2.500 lei, pentru a nu lua măsurile legale, cu ocazia constatării infracțiunii prevăzută de Codul Fiscal.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*