REGHIN: Începe Curăţenia de Primăvară

În perioada 15 – 19 martie, în Municipiul Reghin va demara „Curăţenia de Primăvară”. Concret, începând de săptămâna viitoare, cetăţenii de pe raza municipiului pot scăpa de deşeurile vegetale şi cele voluminoase.

În cadrul curăţeniei de primăvară se pot scoate deşeuri voluminoase precum mobilier, saltele, uşi, obiecte sanitare, obiecte de mari dimensiuni. În ceea ce priveşte colectarea deşeurilor vegetale, provenite din ramuri, acestea trebuie tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru lungime şi legate în snopi pentru a facilita colectarea.

Cetăţenii persoane fizice, care au deşeuri din construcţii şi demolări, trebuie să ştie că preluarea acestora se face pe bază de comandă telefonică la numărul 0744.474.867.

Modalitatea de colectare

În zona de case, acolo unde se colectează pubela din poartă în poartă, cetăţenii sunt rugaţi să scoată deşeurile voluminoase, respectiv cele vegetale în faţa porţii, lângă bordură, în aceeaşi zi în care se colectează deşeurile menajere.

Pentru zona de blocuri, cetăţenii sunt rugaţi să scoată deşeurile vegetale şi voluminoase lângă platforma de colectare, acolo unde îşi duc de obicei deşeurile.

IMPORTANT:

Se interzice amestecarea deşeurilor voluminoase cu deşeurile periculoare precum azbest, absorbanţi, materiale filtrante, vopsele, baterii şi acumulatori, uleiuri şi grăsimi, dar şi cu alte tipuri de deşeuri nepericuloase precum cele menajere, reciclabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*