Mara TOGĂNEL a fost reconfirmată în funcția de prefect al județului Mureș

Ana-Lucia HANG și NAGY Zsigmond, subprefecții județului Mureș

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a fost reconfirmată în funcție prin Hotărârea Guvernului României nr. 195 din 3 martie 2021.

Astfel, in data de 4 martie, în cadrul unei videconferințe comune cu reprezentanții Guvernului României și toate instituțiile prefectului din țară, prefectul județului Mureș, Mara Togănel și subprefecții Ana-Lucia Hang și Nagy Zsigmond au depus jurământul în noua calitate de demnitari.

Subprefecții județului Mureș au fost numiți tot ieri, în cadrul ședinței Guvernului României. Nagy Zsigmond rămâne în funcția de subprefect al județului în urma Hotărârii de Guvern nr. 257/03.03.2021. De asemenea, echipei de conducere a Instituției Prefectului se alătură Ana-Lucia Hang, în funcția de subprefect, ca urmare a Hotărârii de Guvern nr. 256/03.03.2021.

Aceste decizii au fost luate în urma modificărilor aduse Codului Administrativ, prin care funcțiile de prefecți și subprefecți au devenit funcții de demnitate publică. Anterior, persoanele care ocupau aceste funcții dețineau statutul de înalt funcționar public.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel

Sunt onorată să îmi reconfirm angajamentul față de mureșeni prin depunerea jurământului în onoranta funcție de prefect al județului Mureș. Anul 2020 a fost un exercițiu unic pentru felul în care ne raportăm unii la ceilalți. Dincolo de cifre, rapoarte, realizări, proiecte sau viziune, lecția anului 2020 a fost despre omenie, empatie, încredere și unitate. Am convingerea că alături de colegii din conducerea Instituției Prefectului, dar și de întreaga echipă, vom continua să îndeplinim așteptările mureșenilor, să oferim sprijin tuturor primarilor din județul Mureș și să fim un partener corect pentru toate instituțiile județene și de la nivel local. Am început un an plin de provocări, care trebuie să fie marcat de revenirea județului după pandemia Covid-19. Acest lucru poate fi realizat printr-o implementare serioasă a programului de guvernare la nivel local și o colaborare cu toți factorii implicați. Oamenii așteaptă de la noi seriozitate, profesionalism și să ne facem bine treaba. De asemenea, cred că încrederea exprimată de Guvernul României prin reconfirmarea mea în funcție este o dovadă a colaborării eficiente de până acum, dar și a eforturilor comune de dezvoltare unitară a județului Mureș.

Subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond

La învestirea mea, în anul 2014, am subliniat importanța normalității, ceea ce aparține, după părerea mea, de cotidian. Cred că actuala echipă de conducere a Instituției Prefectului va avea toată deschiderea către autoritățile publice din județ și va fi un partener serios în rezolvarea problemelor comunităților.”

Subprefectul județului Mureș, Ana-Lucia Hang

Sunt onorată să depun jurământul în funcția de subprefect al județului Mureș. În același timp este și o mare responsabilitate. Îmi voi dedica toată energia pentru a-mi îndeplini atribuțiile de subprefect. Mulțumesc premierului Florin Cîțu, vicepremierului Dan Barna, Biroului Național al USR și colegilor mei de filială pentru validarea, susținerea și încrederea acordată!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*