Cinci cabinete de vaccinare vor deveni operationale in judetul Mures pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Începând cu data de 15 februarie 2021, va începe imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca în cele 5 cabinete noi de vaccinare deschise în județul Mureș. Odată cu deschiderea celor 5 fluxuri, în județul Mureș vor funcționa, în total, 15 cabinete dedicate vaccinării populației din etapa a doua.

Cele 5 cabinete noi dedicate imunizării cu vaccinul AstraZeneca sunt:

Târgu Mureș

Casa de Oaspeți a Primăriei, str. Plutelor, nr. 2 (2 cabinete de vaccinare)

Iernut

Sala de sport a orașului Iernut, str. Iuliu Maniu, nr.4 (1 cabinet de vaccinare)

Sărmașu

Sala de sport a orașului Sărmașu, str. Dezrobirii, nr. 5 (1 cabinet de vaccinare)

Ungheni

Căminul Cultural Ungheni, nr.110 B (1 cabinet de vaccinare)

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de astăzi, 10 februarie, și se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numărul de suport alocat județului Mureș: 021.414.44.65. 

Până la această dată, în județul Mureș au intrat 33.305 doze de vaccin împotriva Covid-19. În ceea ce privește personalul medical cuprins în etapa 1 de vaccinare, au fost vaccinate 9.169 de persoane. De asemenea, în județul Mureș au fost vaccinate 10.520 de persoane cuprinse în etapa a doua de vaccinare și 1.912 persoane din centrele sociale și rezidențiale. La data de 10 februarie 2021, se află în curs de administrare 1.061 doze de vaccine împotriva Covid-19. De la începutul campaniei de vaccinare, în județul Mureș au fost înregistrate 5 reacții adverse ușoare.

        Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*