Reghinenii vor plăti mai mult pentru călătoriile cu autobuzul

Consilierii din cadrul Consiliului Local Reghin s-au întrunit în data de 20 ianuarie în şedinţa extraordinară, desfăşurată în sistem online.
Pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate și a modalității de gestiune a serviciului de transport public local de călători prin curse regulate, cu autobuze, pe raza administrativ teritorială a municipiului Reghin”, proiect care a trecut de votul consilierilor locali cu majoritate de voturi.

Concret, a fost aprobată încredinţarea prin atribuire directă a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători pe o perioadă de 6 ani, către SC RAGCL SA, societate a cărui unic acţionar este Consiliu Local al Municipiului Reghin.
Până în data de 22 ianuarie, municipiul Reghin a avut încheiat cu SC RAGCL SA contract de delegare a gestiunii prin concesiune a transportului public local de persoane, din luna octombrie 2008, pe o perioadă de zece ani, contract care a fost prelungit prin act adiţional până în data de 22 ianuarie 2021.
De menţionat faptul că de foarte mulţi ani, tariful pentru un bilet pe călătorie nu a fost majorat, acesta fiind de 1 leu/bilet pe orice rută, practic Reghinul având cel mai mic preţ la transportul în comun din ţară. Un beneficiu pentru călători, dar un dezavantaj pentru serviciul de transport în comun.
Începând cu data de 23 ianuarie, tariful pentru un bilet de călătorie pe raza municipiului Reghin, va fi de 2 lei. Valoarea tarifară pentru abonament pe toate liniile va fi de 30 de lei, iar abonamentul lunar pe toate liniile, cu reducere de 50% va fi de 15 lei.
Începând cu luna august 2021, în Reghin vor ajunge două autobuze HYBRID, iar din luna martie 2022 în gestiunea operatorului de transport public de persoane vor mai intra alte opt autobuze HYBRID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*