A fost semnat acordul de grant pentru modernizarea Cinematografului “Patria” din Reghin

Primăria Municipiului Reghin a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă faptul că astăzi, 7 noiembrie, primarul municipiului Márk Endre, a semnat acordul de grant pentru obiectivul de investiții ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Cinematografului ”Patria” în municipiul Reghin, județul Mureș.

Protocolul de predare primire a amplasamentului, aferent obiectivului de investiții susmenționat ca urmare a semnării acestuia de către reprezentanții Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și ai Companiei Naționale de Investiții-”C.N.I.”-S.A., în valoare de 11.630.124,96 lei.

Conform comunicatului de presă transmis “clădirea Cinematografului va fi extinsă, modernizată și reabilitată astfel încât circuitul funcțional să asigure o mai bună utilizare a spațiului existent și recompartimentată prin refuncționalizarea și crearea unor noi spații necesare desfășurării activităților culturale, în condiții sporite de confort și siguranță în exploatare, cu asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități.

Extinderea clădirii se va realiza în partea din spate a clădirii, pentru crearea unor spații suplimentare pentru workshopuri sau repetiții destinate pregătirii unor spectacole sau activități culturale, care necesită pregătire specifică și îndelungată și pentru amenajarea unei centralei termice la demisol.

Etajarea se va realiza cu amenajarea unei biblioteci și sală de lectură, având o scară de acces cu ieșire direct în exteriorul clădirii, pe fațada posterioară, pentru a nu intercala funcțiunile clădirii.

Se va renunța la spațiul depozit de la nivelul intermediar, deoarece are înălțimea de 1,89m, nu este o înălțime utilizabilă într-o clădire publică, și pentru a putea rezolva exigențele cerinței Securitate la incendiu s-a stabilit necesitatea renunțării la etajul intermediar, prin închiderea spațiului depozit.

Clădirea rezultată va fi dotată cu mobilier și echipament modern, necesar desfășurării activităților cultural-artistice în spațiile rezultate, prin dotarea cu echipamentele necesare pentru proiecție de film și sonorizare pentru evenimente.

În primul rând se doreşte analiza stării de degradare şi inventarierea avariilor clădirii, repararea lor.

În al doilea rând se va interveni asupra funcţiunilor arhitecturale. Nemaifiind cereri pentru un cinematograf de această capacitate, spaţiile vor fi reconsiderate propunându-se funcţiuni care sunt necesare:

1 sală cu partiu flexibil – teatru/expoziţii/conferinţe, de dimensiune medie, cu 145 de locuri;

1 sală de cinema 3D de dimensiuni mici, cu 54 locuri

o sală pentru workshop la parter, în extindere pe verticală, peste C.T. existentă;

Anexe aferente: grupuri sanitare, oficiu, club, foayer, depozitări, vestiare;

Spaţii tehnice: centrală termică, intreţinere;

Spaţii administrative: birouri, arhivă;

Pentru recompartimentări, în cadrul sistemului structural existent, se vor folosi pereți de compartimentare pe structuri uşoare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*