Începe vaccinarea studenților mediciniști și a cadrelor didactice de la UMFST

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Compartimentul Relații Publice UMFST, astăzi, 5 ianuarie 2020, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “G. E. Palade” din Târgu Mureș va începe procedurile de înscriere pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a studenților din domeniul Sănătate și a cadrelor didactice care își desfășoară activitatea în domeniul clinic.”Pentru siguranța studenților și a cadrelor didactice la activitățile practice sau clinice, recomandăm insistent înscrierea studenților și a personalului didactic, în vederea vaccinării, în funcție de prioritizarea existentă la nivel național. Decizia de vaccinare este, de asemenea, importantă pentru viitoarea interacțiune cu bolnavii, dar și pentru siguranța cazării în cămine” se arată în comunicatul transmis.

Ulterior vaccinării personalului medical se va continua cu vaccinarea celorlalte categorii de personal și a celorlalți studenți.

Conducerea universității va reveni în zilele următoare cu detalii organizatorice privitoare la modalitatea de desfășurarea propriu-zisă a vaccinării.

Totodată, Universitatea informează studenții de la Facultățile de Medicină, Medicină în limba engleză, Medicină Dentară, Farmacie și Inginerie și Tehnologia Informației că la programele de studii aferente acestor facultăți, începând cu 8 februarie 2021, activitățile didactice din semestrul II (modulul 3) se vor desfășura în regim hibrid: cursurile preponderent online, activitățile clinice/practice, preponderent onsite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*