A început vaccinarea anti-Covid-19 la Reghin

Primele 165 de doze de vaccin anti-Covid-19 au ajuns în municipiul Reghin.

Etapa de imunizare a cadrelor medicale din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a demarat astăzi, 4 ianuarie, fiind înscrise pentru administrarea acestui vaccin aproximativ 150 de cadre medicale.

Tot în această dimineaţă au fost vaccinaţi şi medicii de familie din zonele limitrofe, care s-au înscris în platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Important de reţinut faptul că vaccinarea se face doar pe bază de programare pe site-ul: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro. Momentan se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social.

Reamintim faptul că la nivelul municipiului Reghin funcţionează două centre de vaccinare: la Casa Municipală de Cultură ”Dr.Eugen Nicoară”, respectiv la Sala de Sport din incinta Parcului Tineretului.

Cele două centre din Reghin vor deservi și comunele: Voivodeni, Hodac, Ibănești, Batoș, Beica de Jos, Breaza, Chiheru de Jos, Cozma, Fărăgău, Gurghiu, Ideciu de Jos, Lunca, Petelea, Solovăstru, Suseni și Crăiești.

Centrele de vaccinare au un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*