Pregătiri pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în municipiul Reghin

COMUNICAT DE PRESĂ

Privind pregătirile pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în municipiul Reghin

La nivelul municipiului Reghin vor funcționa două centre de vaccinare: la Casa Municipală de Cultură ”Dr.Eugen Nicoară”, respectiv la Sala de Sport din incinta Parcului Tineretului.

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de direcțiile de sănătate publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează:

  • Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat. Astfel, începând de luni, 4 ianuarie 2021, vor fi imunizate cadre medicale din cadrul Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin;
  • Etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
  • Etapa a III-a – populația generală.

Cele 2 centre din Reghin vor deservi și comunele: Voivodeni, Hodac, Ibănești, Batoș, Beica de Jos, Breaza, Chiheru de Jos, Cozma, Fărăgău, Gurghiu, Ideciu de Jos, Lunca, Petelea, Solovăstru, Suseni și Crăiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*