Au tăiat și furat bradul împodobit în curtea bisericii

Chiar dacă unii se străduiesc şi încearcă să facă pe cât posibil fapte bune în preajma sărbătorilor de iarnă, iată că nu se întâmplă mereu asta.

În curtea Bisericii Greco-Catolice din cartierul Apalina din Reghin, preotul Gheorghe Lupea a plantat în urmă cu ceva ani un brad, iar anul acesta a fost pentru prima dată când a reuşit să-l împodobească dorindu-şi să fie o bucurie pentru cei mici şi nu numai, în prag de Crăciun.

Însă, bucuria i-a fost repede spulberată în această noapte când a descoperit că bradul plantat în curtea bisericii, a fost tăiat. Practic hoţii au plecat cu tot cu bradul împodobit.

„E primul an în care l-am împodibit. L-am plantat, l-am îngrijit şi am aşteptat să crească. Am sunat la poliţie, au venit la faţa locului. Iată că se întâmplă şi lucruri urâte, în preajma sărbătorilor. Am împodobit bradul, să vină copiii afară, să zică o rugăciune, să nu fie aglomeraţie mare din pricina Covid-ului şi rând pe rând să le dau câte un pacheţel. Doar că cineva l-a luat şi l-a dus în casă lui… Se bucură doar el, în loc să se bucure toţi copiii de acest brad şi să fie bradul tuturor. Valoarea nu este mare, m-a întrebat şi poliţia asta. E mai mult valoare sentimentală” ne-a precizat preotul Gheorghe Lupea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*