Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin – varianta perfectă pentru cei care au nevoie de bani

Principala activitate a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin este de oferire a împrumuturilor, de ajutor financiar pentru cei care au nevoie. Astfel, în decursul acestui an au fost oferite 2715 contracte de împrumut în valoare de 10.419.045 de lei.
Până în data de 30 noiembrie, există în evidenţele CARP Reghin un total de 11236 membri activi. În cursul acestui an, până la finele lunii noiembrie, erau înregistraţi 508 membri, retraşi 250, excluşi pentru neplata cotizaţiei 122 şi 411 decedaţi. Valoarea ajutoarelor de deces până la data de 30 noiembrie este de 360.074 de lei.
În decursul acestui an a fost oferit ajutor financiar, în valoare de 535.674 de lei, bani nerambursabili, astfel: 136 ajutoare speciale, 469 ajutoare pentru ochelari, 74 sprijin pentru tratamente în diferite staţiuni, 46 pentru excursii, 260 pentru proteze dentare şi 68 pentru diferite operaţii.
O altă activitate importantă a CARP Reghin este ajutorul de deces. „La ajutorul de deces se dau toţi banii care s-au cotizat plus o parte de ajutor din partea CARP, care se oferă în funcţie de vechime, conform unei grile stabilite. Au fost ani în care am oferit ajutoare de înmormântare de peste 500 de mii de lei” precizează Leon Stoica, preşedintele CARP Reghin.
Cei care doresc să devină membri, trebuie să se prezinte cu buletinul, o adeverinţă de venit şi să plătească o taxă de înscriere, de 2% din venit. Cotizaţia este cel puţin 1% din salariu sau pensie. Pe lângă această cotizaţie se mai plăteşte 5 lei şi 3 lei reprezentând prestaţia celui care încasează lunar banii. „Dobânzile la noi sunt în felul următor: până la 3000 de lei e 8% pe an, la peste 3000 de lei e 10% pe an. Dar la împrumuturile pentru boală, pentru că foarte mulţi bani se împrumută pentru ceea ce ţine de sănătate, medicamente, operaţii, în condiţiile în care persoane respectivă ne dovedeşte că se internează în spital sau are de cumpărat o proteză, împrumutul se dă cu 5% dobândă pe an.
În măsura în care o persoană are un fond de cotizaţii mai mare şi ia împrumutul la nivelul soldului respectiv nu are nevoie de girant pentru că are rezerva din cotizaţie de unde se poate recupera în caz de nevoie, plus dobânda e de doar jumătate” precizează preşedintele CARP, Leon Stoica.

Pachete în preajma sărbătorilor

Conducerea CARP Reghin, cu sprijinul unor sponsori inimoşi reuşeşte de câţiva ani ca în preajma sărbătorilor de iarnă şi a celor pascale, să ofere membrilor înscrişi, atât celor din Reghin, cât şi celor de pe sate, mici atenții „Oferim şi în acest an 250 de pachete cu alimente. Aceste pachete sunt un real ajutor în prag de sărbători, pentru membrii cu o situaţie materială precară. Avem câţiva parteneri care ne sprijină de fiecare dată când avem nevoie. De exemplu brutăria Pansab, pe lângă produsele pe care le oferă de sărbători, oferă de mai bine de trei ani, 40 de pâini pe care le dăm membrilor nevoiaşi, tot a doua zi.
De asemenea, cei de la Ibăneşti, Mirdatod, oferă din gama lor de produse, 250 de pachete. Domnul Joarză de la Remex, ne sprijină pentru a doua oară financiar. Serele Dalin ne oferă roşii, Gliga Vasile Ghiorghe ne sprijină cu mere, iar farmacia Eco oferă ceaiuri, unguente, medicamente. Din fondurile noastre cumpărăm zahăr, orez, ulei, conserve de carne şi alte produse neperisabile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*