Pregătiri pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în județul Mureș

Instituția Prefectului – Județul Mureș, Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției (CJCCI) Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, alături de unitățile administrativ teritoriale din județul Mureș au parcurs primele etape pentru demararea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, așa cum acestea au fost stabilite de către structurile centrale cu atribuții în gestionarea programului de vaccinare.

În urma întâlnirilor de lucru, la nivelul județului Mureș au fost identificate și propuse Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, 7 centre de vaccinare dedicate personalului din domeniul sănătății și social – sistem public și privat (etapa I de vaccinare), precum și 18 centre de vaccinare pentru populația la risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie/esențiale (etapa a II-a de vaccinare) și populația generală (etapa a III-a).

De asemenea, pentru județul Mureș au fost propuse două caravane mobile de vaccinare, dedicate persoanelor care nu se pot deplasa sau se află în zone izolate ale județului.

Tratăm cu maximă seriozitate pregătirile pentru campania de vaccinare împotriva Covid-19. Din discuțiile avute la nivel național se estimează că vaccinul cu toate avizele necesare va ajunge în România la finalul acestui an. Tocmai de aceea, am toată încrederea că județul Mureș va fi pregătit pentru începerea la timp a vaccinării, pe toate cele trei direcții: logistică, personal medical și comunicare publică. Cred că principala provocare, pe lângă pregătirile legate de infrastructură și resursă umană, este comunicarea cu mureșenii. Este datoria noastră, ca împreună cu reprezentanții DSP Mureș și medicii din județ, să oferim informații cetățenilor, să le vorbim despre beneficiile vaccinării și să răspundem tuturor întrebărilor. Succesul acestei campanii de vaccinare va depinde, la fel ca și în alte cazuri, de o bună colaborare între instituții, alături de sprijinul mureșenilor.” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Centrele de vaccinare aferente etapei I vor fi amenajate în unitățile spitalicești din următoarele localități ale județului Mureș:

 1. Târgu Mureș – 2 centre
 2. Sighișoara – 1 centru
 3. Târnăveni – 1 centru
 4. Reghin – 1 centru
 5. Luduș – 1 centru
 6. Sovata – 1 centru

În etapa a doua, au fost propuse 18 centre de vaccinare care vor fi amenajate cu sprijinul autorităților publice locale în următoarele localități din județ:

 1. Târgu Mureș – 4 centre
 2. Reghin – 2 centre
 3. Sighișoara – 2 centre
 4. Târnăveni – 1 centru
 5. Luduș – 1 centru
 6. Sovata – 1 centru
 7. Iernut – 1 centru
 8. Sărmașu – 1 centru
 9. Ungheni – 1 centru
 10. Miercurea Nirajului– 1 centru
 11. Deda– 1 centru
 12. Sângeorgiu de Mureș – 1 centru
 13. Sâncraiu de Mureș – 1 centru

Județul Mureș – 2 caravane mobile

Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 în România, precum și detalii suplimentare despre vaccin pot fi consultate la adresa web vaccinare-covid.gov.ro.  

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*