Modernizarea comunei Solovăstru, în atenţia administraţiei locale

Implicare şi respect, acesta este crezul primarului comunei Solovăstru, Ilie Chirilă Tătar, pe care de altfel l-a şi folosit în campania electorală la alegerile locale, în urma cărora a câştigat încă un mandat, candidând de această dată independent. Despre aceste aspecte a vorbit în cadrul emisiunii Alesul la Raport de la Ardeal TV.

„În cei patru ani de mandat am fost mereu dedicat comunităţii, am muncit, iar respectul se referă la faptul că dacă eu nu respect cetăţeanul, categoric nici el nu mă va respecta pe mine, iar respectul reciproc nu poate aduce decât câştig. Am ales să candidez independent pentru că am simţit că am fost şi în primul mandat oarecum independent şi spun asta pentru că în primul mandat nu am fost sprijinit politic, pentru că am avut un partid mai mic, un partid care în momentul de faţă e cam dispărut de pe harta politică a ţării. Nu mi-a fost uşor, dar nu mi-a fost frică şi cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit să duc unele proiecte la sfârşit, altele sunt în curs de implementare” spune Ilie Chirilă Tătar, primarul comunei Solovăstru.

Podurile din Jabeniţa şi Solovăstru în lucru

Lucrările la cele două poduri din localităţile Jabeniţa şi Solovăstru sunt în curs. Potrivit edilului, se lucrează intens, în paralel, la cele două poduri, de dimineaţa până seara. „La cel de la Jabeniţa structura metalică este deja pusă pe piloni şi se forţează ca până la Sărbători, dacă timpul ne va permite, să se toarne și placa de beton pentru ca podul să fie circulabil, chiar dacă nu la capacitate maximă. Ambele poduri, anul viitor în luna iunie, vor fi cu siguranţă la capacitate maximă de folosire. Pentru comunitatea din Jabeniţa, podul peste râul Gurghiu este, poate, cea mai mare realizare. Şi pentru Solovăstru, podul care face legătura între localitatea Solovăstru şi terenurile de peste apă este extrem de important. Dacă avem o viziune mai largă, se are în vedere execuţia lucrărilor la centura Reghinului, care spre deosebire de altă dată, când auzeam discuţii despre ea, şi mie îmi venea să râd. Însă de data aceasta, lucrurile s-au mişcat mult mai repede şi chiar ni s-a solicitat şi nouă să facem lucrările de cadastrare cu planul parcelar, prin zona unde va trece această centură, pe UAT Solovăstru. Pentru a nu fi noi o piedică în realizarea acestei investiţii, am luat în serios şi suntem aproape de a finaliza parcelarul în zona respectivă, unde evident vor fi expropierile. O investiţie care ulterior ne va aduce un plus şi nouă” menţionează primarul comunei Solovăstru.

Băile de la Jabeniţa în vizorul autorităţilor locale

Băile de la Jabeniţa au fost în ultimii ani un subiect des mediatizat şi discutat. Conform declaraţiilor făcute de primarul comunei Solovăstru, Ilie Chirilă Tătar, proprietarul a câştigat procesul, dorind acum să vândă tot terenul pe care-l are în proprietate.
„Jabeniţa are un potenţial turistic pe care nu-l au multe localităţi din România. Avem acele băi sărate cu o calitate extraordinară a apei. Însă ştim cu toţii situaţia: ele au fost retrocedate proprietarului, acesta nu a investit nimic, fiind în mai multe procese cu fostul concesionar. În sfârşit, în acest moment, este proprietar de drept şi pot să vă spun că am primit un mail de la proprietarul acestor Băi despre faptul că este deschis discuţiilor cu oricine, fie privat, fie primăria. Bineînţeles, suma care ne-o solicită este pentru noi destul de mare, însă s-ar putea să găsim o soluţie de compromis şi să cădem la o înţelegere. În momentul de faţă, proprietarul Băilor a solicitat o sumă de 600 de mii de euro pentru proprietăţile pe care le are acolo, respectiv 1,8 hectare în incinta Băilor, 0,2 hectare vis-a-vis de Băi şi încă aproximativ 2,5 hectare în zona unde sunt bălţile cu nămol. Vrea să vândă toată proprietatea la pachet. Suma este enorm de mare pentru noi.
Cu siguranţă Băile îşi vor scoate banii înzecit înapoi. Chiar dacă le-am cumpăra, dacă nu ai bani de investiţii, nu e o variantă. Poate se va găsi un privat din zonă care va dori să achiziţioneze aceste Băi. Poate un parteneriat public-privat. Voi încerca să am discuţii şi cu cei de la Consiliul Judeţean, pentru a încerca un parteneriat ori o discuţie cu primarii de pe Valea Gurghiului. O să încercăm să găsim orice soluţie care ar putea să aducă un plus de valoare şi ar putea da viaţă acestei staţiuni balneo-climaterice, care este păcat că de atâţia ani stă acolo, în întuneric. Probabil că lumea pe la colţuri acuză administraţia locală, dar credeţi-mă că dacă am fi avut bani, erau cumpărate mai de mult” a declarat Ilie Chirilă Tătar.

Pachete pentru copii de sărbători

Un număr de 400 de pachete vor fi distribuite copiilor din comună, în preajma sărbătorilor de iarnă. „De ce 400 de pachete? Pentru că în cele două şcoli din Jabeniţa şi Solovăstru avem 244 de copii, care frecventează cursurile, însă situaţia fiind de aşa natură încât trebuie să mergem din poartă în poartă să ducem pachetele acasă, nu putem să îi omitem pe cei care sunt la alte şcoli. Astfel am decis să suplimentăm, la fel ca anul trecut, numărul de pachete. Fiecare va primi acasă pacheţelul, să simtă că este sărbătoare, chiar dacă situaţia este aşa cum este. Întotdeauna am avut grijă de copii şi nu am lăsat la o parte niciun eveniment legat de aceştia, indiferent că a fost 1 iunie ori sărbătorile de iarnă” a precizat primarul comunei Solovăstru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*