Locul 1 pentru Raluca Elena Biro la Arnold Classic Europe din Spania

Raluca Elena Biro a participat sâmbătă, 12 decembrie la prestigiosul concurs de fitness şi culturism: Arnold Classic Europe desfăşurat în Santa Susanna – Spania, unde a reuşit să urce pe podium, obţinând primul loc la categoria Body Fitness Senioare, 158 cm, concurând 6 finaliste pentru marele premiu.  

Chiar daca se află încă în Spania, am dorit să luăm la cald informaţiile, astfel încât Raluca ne-a răspuns la câteva întrebări…

Reporter: Ce a însemnat pentru tine această competiţie?

Raluca Elena Biro: Pentru mine această competiție  mi-a demonstrat că pot evolua și pot avea continuitate în acest sport. Sunt mândră că, deși a fost un an greu din cauza pandemiei, am reușit să duc la bun sfârșit planul stabilit după câștigarea Campionatului Balcanic. Și am reușit să reprezint Federația Română de Culturism și Fitness, Clubul Voința Sebastiano Reghin și comuna Gurghiu din care fac parte, cu mândrie pe cea mai prestigioasă scenă: competiția marelui Arnold Schwarzenegger. Premiul câștigat înseamnă răsplata pe deplin a celor 12 săptămâni de pregătire strictă, greoaie, dar și  cu acumulare foarte mare a bagajului de cunoștințe.

Rep : Ce poţi să îmi spui despre pregătirea pentru acest concurs?

R.E.B: După Campionatul Balcanic am avut pauză o săptămână, în care am decis, împreună cu soțul meu Bogdan, să trecem de la vis la ceva palpabil, să urcăm pe o altă treapta și anume la 12 săptămâni de pregătire strictă și în același timp grea, pentru a putea trece la un  nivel la care acum 2 ani când am început să concurez nu ar fi fost posibil.   

Aveam 120 de minute de antrenament cardio pe zi, 45 de minute de antrenament în sală cu greutăți, dar cel mai important lucru o dieta bine pusă la punct și pregătirea zilnică a celor 6 mese. Tot aici odihna a reprezentat un factor la fel de important ca ceilalți factori enunțați anterior. 

Rep: Cum ţi s-au părut celelalte sportive?

R.E.B: Sportivele au fost foarte bine pregătite, exact cum trebuie să fie pentru acest nivel. Dintr-un total de 6 finaliste pot enumera câteva sportive de top, cum ar fi: din Estonia -Tiia Kare – dubla campioană mondială, anul acesta; Jennifer Cristobal – campioana Spaniei și Assna Hassani – campioana Franței. 

Rep: Ce urmează din punct de vedere sportiv?

R.E.B: În ceea ce privește viitorul apropiat am la dispoziție 5 zile pentru întoarcerea din Spania și deplasarea în Cehia, la o competiție foarte prestigioasă și anume Fitness Mania Classic, Kladno, care se desfășoară în perioada 18 – 20 decembrie 2020.

După această competiție, va urma o perioadă de odihnă și recuperare în care vom stabili în linii mari, planul pentru 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*