Au fost alimentate cardurile pentru masa caldă

Direcția  Asistență Socială Reghin a distribuit în luna noiembrie tichetele sociale pe suport electronic (carduri) pentru masă caldă, persoanelor defavorizate din Municipiul Reghin.

Astfel, conform adresei Instituției Prefectul – Județului Mureș, miercuri, 9 decembrie 2020 au fost încărcate cardurile pentru mese calde, din cadrul Programului pentru ajutorarea persoanelor defavorizate, aferente lunilor: septembrie – 180 lei, octombrie – 180 lei, noiembrie – 180 lei, decembrie –  180 lei.

Acestea sunt acordate de Guvern, prin Ministerul Fondurilor Europene, prin intermediul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014-2020, finanţat din Fondul de Ajutor European destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Municipiului Reghin printr-un comunicat de presă, “suma maximă de plată este de 40 lei pe zi. Pentru prima plată este necesară introducerea codului PIN. Cardul este acceptat doar în rețeaua de parteneri Sodexo. Cardurile vor putea fi folosite pentru achitarea meselor calde doar în „reţeaua de comercianţi parteneri”.

La nivelul Municipiului Reghin,  lista unităţilor care pregătesc/ servesc/ livrează mese calde şi care acceptă tichete sociale pentru mese calde  a fost  furnizată beneficiarilor împreună cu cardul.”

Important de menţionat faptul că aceste tichetele sociale pe suport electronic pot fi folosite doar pentru achiziționarea serviciilor de servire a mesei calde pentru care au fost emise.

Reamintim faptul că, beneficiarii acestor tichete sociale pe suport electronic sunt:

– persoanele care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă;

– persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil pe raza Municipiului Reghin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*