Arestaţi preventiv pentru lipsire de libertate în mod ilegal

Doi bărbați, din județul Mureș, au fost identificați de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, fiind bănuiți de lipsire de libertate în mod ilegal, în cazul minorei, de 15 ani, din localitatea Odorheiu Secuiesc. Pe numele acestora, instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
La data de 30 noiembrie a.c., polițiștii mureșeni au fost sesizați cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Târgu Mureș, o minoră, de 15 ani, din localitatea Odorheiu Secuiesc, ar fi fost urcată cu forța, într-un autoturism, care s-a îndreptat într-o direcție necunoscută.
De îndată, polițiștii mureșeni au demarat activitățile de căutare, fiind constituită o echipă complexă de cercetare și mobilizate mai multe forțe și mijloace ale Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.
Totodată, în cauză, a fost declanșat mecanismul național ,,Alertă Răpire Copil”.
A fost clarificată situația minorei, iar în urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au fost identificați doi bărbați, de 22, respectiv 44 de ani, ambii din Târgu Mureș, bănuiți de comiterea faptei.
La data de 2 decembrie a.c., polițiștii au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior instanța de judecată a emis pe numele acestora, mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
În cauză, cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, în vederea probării întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*