Toate piețele din județul Mureș rămân deschise

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a avut discuții cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș și primari ai localităților din județul Mureș în ceea ce privește prevederile legale aplicabile piețelor agroalimentare începând cu această săptămână.

 

Mesajul transmis de prefectul județului Mureș în discuțiile telefonice a fost acela că în județul Mureș nu există piețe agroalimentare care să funcționeze în spații închise, astfel că niciun astfel de obiectiv nu își va suspenda activitatea începând de astăzi, 9 noiembrie.

Piete 1

Piețele din județul Mureș funcționează la fel ca și până acum. Vă îndemn să consumați de la producătorii locali, iar atunci când mergeți în piețe, la fel ca în orice alt loc public, să purtați masca în mod corect, să păstrați distanța față de cei din jur și să vă dezinfectați mâinile.” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Prin Hotărârea de Guvern 935 din 5 noiembrie 2020 au fost aduse unele modificări și completări la Hotărârea de Guvern nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Modificările care fac referire la piețele agroalimentare sunt următoarele:

 

„Art. 10 — (1) În condițiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare. (2) Prin excepție de la alin. (1), se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.”

 

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*