Peste 3,5 hectare de teren, reîmpădurite de E.ON România în județele Mureș și Suceava

E.ON România va reîmpăduri, în prima parte a lunii noiembrie, peste 3,5 hectare de teren în zonele Stejăreni, de lângă Sighișoara, jud. Mureș și Pătrăuți, jud. Suceava. Cu sprijinul Direcțiilor Silvice Mureș și Suceava, vor fi plantați 18.000 de puieți de gorun, frasin, paltin și fag, un număr echivalent cu cel al conturilor noi făcute de clienți pe E.ON Myline în perioada septembrie-octombrie, clienți care și-au activat și factura electronică.

Proiectul E.ON face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei care își propune să fie un model de bune practici în ceea ce privește protejarea naturii și asigurarea unui viitor mai verde.

Chiar dacă reducerea consumului de hârtie pare un lucru minor, această măsură alături de utilizarea surselor regenerabile de energie sau reducerea consumului de energie pot contribui în mod esențial la creșterea calității vieții. De aceea, clienții sunt încurajați să opteze pentru factura electronică în locul celei tradiționale, pe suport de hârtie, salvând astfel anual mii de copaci de la tăiere.

“ Prin această acțiune contribuim la reducerea poluării. Le mulțumim clienților pentru felul în care răspund inițiativelor noastre de sustenabilitate. Îi răsplătim cu câte un copac plantat pentru fiecare cont nou pe platforma E.ON Myline pentru care s-a activat și factura electronică,  în ultimele două luni. Doar împreună putem construi un viitor mai verde!”, spune Claudia Griech, Directorul General Adjunct al E.ON România.

Perioadele optime pentru plantarea arbuștilor sunt primăvara – lunile martie-aprilie și toamna -sfârșit de octombrie – început de noiembrie, când procentul de puieți care prind rădăcini ajunge la 80-90%. Astfel, în județul Mureș, în zona Ștejăreni de lângă Sighișoara vor fi plantați 10.000 de puieți de gorun, frasin și paltin pe o suprafață de 2 hectare, iar în zona Pătrăuți din județul Suceava, pe o suprafață de 1,55 hectare, vor fi plantați 8.000 de puieți de gorun, frasin și fag. Aceștia vor ajunge în starea de maturitatate peste circa 7-8 ani, în funcție de condițiile meteo. Practic, la maturitate copacii ajung la înălțimi de aproximativ 2-2,5 m creând o structură omogenă cu restul pădurii.

Un studiu publicat în publicația Nature relevă faptul că pădurile noi, ajunse la maturitate, absorb mai mult carbon din atmosferă față de cele îmbătrânite deja, fiindcă tinerii copaci au nevoie de acesta pentru a se dezvolta, dar și pentru că, de obicei, sunt plantați mai compact și astfel au o capacitate mai mare de absorbție.

Reimpadurire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*