MUREŞ: 248 dee cazuri în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.260 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea find cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În judeţul Mureş, față de ziua precedentă, au fost înregistrate 248 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat astăzi, 6 noiembrie 2020, Hotărârea nr. 46 cu următorul cuprins:

“Începând cu data de 7 noiembrie 2020, vor fi puse în aplicare măsurile stabilite prin HG nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin raportare la rata de incidență cumulată a fiecărei localități, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre, anexă care va fi actualizată în funcție de evoluția ratei de incidență la nivelul fiecărei unități administrativ – teritoriale.

Art. 2  De aducerea prezentei hotărâri la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş și Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență răspunde Serviciul de monitorizare a instituţiilor publice şi situaţii de urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş.”

La această dată, potrivit datelor oficiale transmise de către Direcția de Sănătate Publică Mureș, în județul Mureș sunt 33 de localități cu o rată de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 locuitori, 33 de localități cu o rată de incidență mai mare de 1,5/1.000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 locuitori și 36 de localități care au o rată de incidență mai mare de 3/1.000 locuitori.

Numărul localităților din județul Mureș în care rata de incidență este de peste 3/1.000 de locuitori a ajuns astăzi la 36. Municipiul Târgu Mureș a atins o rată de 6,52/1.000, iar alte localități din județ au o cifră apropiată de această valoare. În urma analizei făcute de DSP Mureș în aceste localități, nu se consideră necesară impunerea altor restricții față de cele care sunt deja în vigoare și cele care vor intra în aplicare de luni, 9 noiembrie. Printre cele mai importante se numără purtarea măștii de protecție în spații publice exterioare și interioare, decalarea programului de lucru sau munca de la domiciliu, limitarea programului magazinelor sau restricționarea circulației pe timp de noapte.

Cred că mureșenii vor avea forța de a susține aceste noi măsuri și vor înțelege că acționând alături de autorități, împreună, vom reuși să revenim la o rată de incidență scăzută a cazurilor pozitive de coronavirus. Încă o dată le mulțumesc tuturor celor care respectă regulile. Și datorită lor, spitalele pot face față numărului mare de cazuri, iar medicii pot salva viețile celor mai vulnerabili dintre noi.” Spune prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

 

Hotărârea CJSU poate fi consultată pe site-ul oficial al Instituției Prefectului, la adresa: https://ms.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*