Consiliul Județean Mureș este pregătit pentru întreținerea de iarnă a drumurilor județene

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Biroul de Presă, Consiliul Județean Mureș are contracte cu 3 companii pentru deszăpezire pentru cele 7 zone ale județului. Autoritatea județeană a încheiat contracte cadru pe o perioadă de 4 ani cu toate cele trei companii, astfel  SC SILARA SALUB SRL efectuează deszăpezire în zona Reghin și zona Gornești, SC FELIX EM SRL efectuează serviciul în zona Sighișoarei, iar în celelalte zone (Sâncrai, Gănești, Șăulia și Miercurea Nirajului) firma SC DRUMURI SI PODURI MURES SRL este responsabilă pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene.

„În ultimii 4 ani, Consiliul Județean a încheiat contracte-cadru atât pentru lucrările de întreținere pe timp de iarnă și de deszăpezire, cât și pentru lucrările de reparații și întreținere în timpul verii. Acest lucru face posibilă începerea lucrărilor mai rapid și mai eficient, deoarece este nevoie doar de semnarea unui contract subsecvent cu furnizorii de servicii la începutul sezonului și nu este nevoie de organizarea unor licitații la începutul fiecărui sezon, ceea ce mai demult a dus la întârzieri în demararea serviciilor de întreținere a drumurilor” – a subliniat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Consiliul Județean a semnat contractele subsecvente valabile pentru acest sezon de iarnă încă de săptămâna trecută, astfel încât imediat ce condițiile meteorologice o justifică, Consiliul Județean va da ordinul de începere pentru curățarea drumurilor județene.

Valoarea totală a contractelor subsecvente de deszăpezire pentru cele două luni ale anului în curs este de 1,4 milioane de lei. Dacă va fi necesar, această sumă poate fi suplimentată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*