Péter Ferenc: Dezvoltarea județului Mureș pe primul loc pentru Consiliul Județean

Sala Mare a Palatului Administrativ a găzduit vineri, 30 octombrie, ședința solemnă de constituire a noului Consiliu Județean Mureș, în prezența prefectului județului Mureș, Mara Togănel.

Cu acest prilej au depus jurământul 29 de consilieri județeni validați aleși în urma scrutinului din 27 septembrie 2020, precum și președintele ales Péter Ferenc.

Structura Consiliului Județean prevede un număr de 34 de consilieri județeni si este completată de președintele Consiliului Județean. Cinci candidați declarați aleși au decis să renunțe la mandat. Formațiunile politice au transmis numele celor care, conform listelor depuse la alegeri, îi vor înlocui, mandatele acestora urmând a fi validate de instanța de judecată, cei șase urmând a depune jurământul în următoare ședință a Consiliului.

Cu prilejul depunerii jurământului, președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a ținut să sublinieze importanța continuării proiectelor de dezvoltare demarate în mandatul anterior și stabilirea unei bune colaborării între formațiunile politice reprezentate în legislativul județean.

”În primii patru ani de mandat, am pus bazele reconstrucției, dar provocările rămân mari. Obiectivul meu este să pun județul Mureș în prim plan în patru ani, să fie un model în regiune, dar și la nivel național. Lucrăm pentru a face județul atractiv pentru oameni, investitori și turiști. Am încredere că partidele politice care au fost mandatate în consiliul județean înțeleg și ele acest mesaj și simt responsabilitatea de a construi împreună. Alegerea președintelui Consiliului Județean direct de cetățeni oferă o mare legitimitate și o mare responsabilitate. Voi face tot posibilul pentru a mulțumi alegătorilor pentru încrederea acordată prin muncă și rezultate vizibile. Pentru mine, județul Mureș și oamenii care locuiesc aici sunt pe primul loc”, a declarat acesta.

Prioritățile, pe termen scurt, ale președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, sunt legate de gestionarea epidemiei de Coronavirus, prin asigurarea finanțărilor necesare funcționării Spitalului Clinic Județean, pregătirea proiectelor pentru noua perioadă de finanțare europeană precum și demararea activităților în cadrul Asociației Zonei Metropolitane Târgu-Mureș.

IMG_1786 IMG_1974

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*