Lucreţia Cadar: „Îmi voi dedica întreaga mea activitate bunului mers al comunei Deda… aşa cum am făcut-o şi până acum”

Şedinţa de constituire a noului Consiliu Local din Deda s-a desfăşurat marţi, 20 octombrie, eveniment în cadrul căruia au depus jurământul consilierii locali aleşi, cât şi primarul Lucreţia Cadar, care a preluat cel de-al V-lea mandat.

5

În cadrul evenimentului, Lucreţia Cadar, primarul comunei Deda a ţinut în faţa celor prezenţi un discurs în care a precizat că „Am la activ un mandat de primar în perioada 1987 – 1989 la Ruşii-Munţi, un mandat de consilier local în perioada 1996 – 2000 în cadrul Consiliului Local Deda şi patru mandate de primar în perioada 2004 – 2020 la Primăria Deda. Astăzi am fost învestită pentru al cincilea mandat de primar. După o campanie electorală dură, organizaţia locală PSD Deda, prin candidatul la funcţia de primar şi candidaţii la funcţia de primar au făcut o campanie electorală decentă, frumoasă. Am avut însă din partea candidatului PRO România de tot felul de jigniri şi au postat pe reţelele de socializare, lucruri care nu au avut legătură cu realitatea şi decenţa. Astăzi dăm faţă în faţă unii cu alţii şi aş vrea să văd dacă astăzi, jurând pe sfânta biblie şi pe Constituţia României vor îndrăzni să continue ceea ce au făcut. Nu m-am dat bătută! Am reuşit şi am câştigat. Am luptat pentru a duce mai departe proiectele începute şi vă asigur că împreună cu echipa de consilieri locali vom aduce în următorii ani gazul în comuna Deda, vom moderniza Liceul Tehnologic „Vasile Netea” aşa cum nu a mai fost vreodată. Aşa cum ne-am propus vom asfalta cei 6 kilometri de drumuri care este deja licitat şi se cunoaşte executantul lucrării, vom termina canalizarea în satele Pietriş şi Deda, vom realiza canalizarea şi în satul Filea, vom finaliza dispensarul uman din satul Deda pentru medicii de familie şi medicul stomatolog. Vom construi o remiză nouă pentru pompierii voluntari SMURD şi pompierii militari.

Nu ajută cu nimic ca cei din Consiliul Local să stopeze dezvoltarea comunei. Cel mai uşor este să critici sau să comentezi realizările comunei, ale primarului. Voi rămâne aceeaşi persoană de omenie, acelaşi primar dedicat tuturor locuitorilor din comună, atât celor care m-au votat, cât şi celor care nu au făcut-o.

70% din Consiliul Local Deda este format din consilieri noi, în aşa fel încât de la Pro România sunt cinci consilieri din care patru sunt noi, PSD are şase consilieri din care trei sunt noi şi cel de la Partida Rromi şi PNL sunt tot consilieri noi.

După depunerea jurământului, Lucreţia Cadar, primarul comunei Deda a declarat că „Voi respecta jurământul pe care l-am făcut astăzi, îmi voi dedica întreaga mea activitate bunului mers al comunei Deda, mă voi apleca asupra problemelor oamenilor din comună aşa cum am făcut-o şi până acum, dar parcă acum după o campanie grea, care m-a mobilizat şi mi-a dat mai multă energie voi încerca să fiu mai aproape de oamenii din comună, să dovedim că în cei patru ani pe care îi voi avea la dispoziţie vom face lucruri frumoase şi vom ridica comna Deda şi mai sus decât este acum. Suntem o comună frumoasă, dar vreau să o facem şi mai frumoasă. Dzvoltarea turismului în localitate Deda va fi o prioritate şi sper ca prin acest proiect pe care intenţionez să îl realizez împreună cu echipa mea, voi reuşi să aducem locuri de muncă şi să schimbăm modul de viaţă şi calitatea vieţii în comuna Deda. Liceul din Deda are un proiect aprobat spre finanţare de 7,9 milioane lei. Se va moderniza radical, de la fundaţie şi până sus, la nivel trei care va fi realizat. Va avea dotările cele mai deosebite pentru un liceu.

Sunt conştientă că voi avea un mandat greu, cu opoziţii din partea consilierilor locali de la celelalte partide, dar am experienţa celor 23 de ani de primar şi consider că voi face faţă tuturor problemelor.”

index

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*