TÂRGU MUREŞ: O nouă ediţie a Târgului Cetăţii la sfârşit de săptămână

Cea de a patra ediție a Târgului Cetății din acest an, și a zecea de la lansare, va avea loc, în acest sfârșit de săptămână, la Târgu-Mureș, pe Bulevardul Cetății, în perioada 16-18 octombrie.

Fiind vorba despre o ediție aniversară, TÂRGUL CETAȚII din luna octombrie este unul special și vine cu multe surprise și noutăți.

Pe lângă deja consacratele bunătăți locale: pâine, mezeluri, brânzeturi, gemuri și siropuri de fructe, băuturi, dulcețuri, miere, murături, dulciuri, prăjituri, conserve, legume, ulei presat la rece, bere, ceaiuri, vinuri și altele, artiști plastici autentici aduc la târg obiecte din lemn sculptate sau pictate manual, bijuterii, cosmetice naturale și plante de sezon. Nu vor lipsi nici bunătățile specifice toamnei: must, mere, castane, palanețe cu prune sau înghețata de castane. Produsele sunt aduse la Târgu – Mureș de producători și artizani din județele Mureș, Alba, Harghita, Covasna, Suceava, Sibiu, Brasov, Suceava, Cluj și Bistrița.

Programul târgului este: vineri, între orele 11.00 – 20.00, sâmbătă, între orele 10.00 – 20.00, iar duminică între orele 10.00 – 19.00.

De asemenea, la această ediție, o secțiune a Târgului Cetății este destinată Festivalului Mediteranean, o caravană de fructe de mare, mult așteptată de către gurmanzi.

Târgul Cetății din aceast fârșit de săptămână are loc în condiții speciale. Conform ultimelor reglementări, purtarea măștii este obligatorie atât pentru producători cât și pentru consumatori. De asemenea, se recomandă păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane și folosirea soluțiilor dezinfectante din dispenserele amplasate la intrările în târg. Toate soluțiile atât cele pentru dezinfectarea zilnică a pieței, cât și cea pentru mâini sunt avizate de Ministerul Sănătății .

Scopul acestui eveniment este acela de a sprijini și promova producătorii locali și de a încuraja consumul de produse alimentare locale.

121359247_1926897904113613_8599614517596417549_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*