
Paradă moto cu scop caritabil la Filpişu Mare
Chiar dacă deseori sunt priviţi cu alţi ochi de societate, motocicliştii sunt uniţi, mai ales când vine vorba despre acţiuni caritabile.
Două cluburi de motociclişti din Târgu-Mureş şi Reghin (Daimler MC Nomads şi Sons of Atilla) au făcut un obicei ca în fiecare an, să se implice caritabil pentru a sprijini Asociaţia „Curcubeu” din Filpişu Mare, asociaţie care vine în ajutorul copiilor care provin din familii cu o situaţie materială precară.
Acesta e cel de-al şaptelea an în care motocicliştii sprijină asociaţia din Filpişu Mare, în acest an acţiunea desfăşurându-se sub sloganul „Donăm valoarea unui rezervor de benzină al motocicletei”
Acţiunea cu scop caritabil a avut loc sâmbătă, 12 septembrie, cu plecare din Târgu-Mureş spre Reghin, unde s-au întâlnit în parcarea unui supermarket, de acolo plecând cu toţii în coloană, însoţiţi de Poliţia Rutieră, spre Filpişu Mare.
„În fiecare an, în luna septembrie, în weekend-ul dinaintea începerii anului şcolar organizăm acest eveniment. Ne adunăm cu drag şi plecăm la Filpişu Mare la fundaţia „Curcubeu” care se ocupă cu şcolarizarea copiilor nevoiaşi. Sunt copii care locuiesc împreună cu părinţii în condiţii nu tocmai bune şi care nu au puterea financiară de a cumpăra cele necesare pentru şcoală. Fundaţia „Curcubeu” se ocupă de şcolarizare, îi îmbracă, le oferă mâncare, cazare, într-un cuvânt au grijă de copiii respectivi. Copiii stau de luni până vineri, iar la sfârşit de săptămână se întorc în familie.
Noi ne-am adunat cu scopul de a strânge bani sub sloganul „donăm valoarea unui rezervor de combustibil”, care de obicei e în jur de 100 de lei.
Cel care conduce fundaţia, preotul din sat, nu avea o părere prea bună despre motociclişti fiind văzuţi de societate ca băieţii cu geacă neagră, părul lung, barbă, cărora le plac petrecerile şi sunt mai libertini, dar din momentul în care a participat la prima noastră acţiune, părerea lui s-a schimbat şi chiar iubeşte motocicliştii” a declarat Pampel Attila – vice preşedintele clubului Sons of Attila.
Pandemia a schimbat regulile evenimentului pentru că în anii trecuţi, odată cu această acţiune, copiii pregăteau în semn de mulţumire un program artistic. „A face bine, e mai greu, dar ai satisfacţia enormă în momentul în care poţi ajuta pe cineva. Anul acesta, din pricina pandemiei, nu ne vom întâlni cu copiii, dar în anii trecuţi ne întâlneam cu ei, pregătindu-ne un program artistic în care ne cântau, recitau poezii, dansau” a precizat Pampel Attila.
Sursa foto: Legendarium