Crede în votul tău!

Numărătoarea inversă se apropie de final…
crede in votul tau fb mod În câteva zile vom afla cine vor fi cei care în următorii ani vor conduce comune, oraşe şi judeţe. Lupta a fost strânsă la nivel naţional, partidele politice şi-au scos din tolba fermecată armele secrete şi le-au expus împotriva candidaţilor. Şi-au prezentat oferta electorală, şi-au pus planurile pe hârtie. Unii s-au bazat în campanie pe realizări, alţii, noi intraţi în politică, pe schimbări şi promisiuni bine gândite, considerând că un suflu nou în administraţie va fi bine primit.

La nivel local, deşi am crezut că va fi o campanie liniştită, s-a arătat a fi una strânsă, pe alocuri cu scântei, încă de la debutul ei, iar asta s-a văzut cel mai bine pe reţelele de socializare. Unii candidaţi s-au făcut auziţi, alţii au stat liniştiţi pe margine şi-au privit „spectacolul”. Ultimele zile vor fi cele mai grele, nu pentru noi, oamenii de rând, ci tocmai pentru ei, pretendenţii la fotoliul de primar. Cu siguranţă a fost o campanie grea, o luptă asiduă mai ales pentru marile partide politice, luptă care la final o să aducă dezamăgiri pentru cei înfrânţi.
Cert este că nu putem ghici câştigătorii acestor alegeri locale, nu putem afla înainte cine va fi cel care va conduce Reghinul în următorii ani, dar ştim cine sunt cei şapte pretendenţi la fotoliul de primar, iar în aceste 30 de zile de campanie ne-am putut face cât de cât o părere vis-a-vis de aptitudinile pe care le posedă.
Fără îndoială trebuie să ne prezentăm la vot pentru binele nostru şi al localităţii în care trăim. Puterea de decizie e în mâinile noastre, în ştampila de vot. Ştiu că e o perioadă grea pentru toată lumea, iar această pandemie pe unii îi sperie, pe alţii îi amuză… Dar nu despre asta e vorba aici. Am adus în discuţie subiectul pandemiei pentru că, vor fi cu siguranţă alegători, care de frica virusului, poate vor refuza să iasă la urne. Eu vă îndemn să NU staţi acasă! Înarmaţi-vă cu măşti de protecţie, cu dezinfectanţi şi cu orice altceva consideraţi că ar fi necesar, dar ieşit la vot. De ce? Pentru că votul tău contează! Votul meu contează! Vot cu vot poate să aducă schimbarea pe care ne-o dorim cu toţii… Sau nu… Nu avem garanţia unui viitor mai bun, dar măcar visul, dorinţa asta nu ne-o poate lua nimeni! Haideţi să ne exercităm dreptul la vot, un drept pe care nimeni şi nimic nu ni-l poate lua în momentul de faţă! Ştiu că e greu să mai crezi că lucrurile vor evolua spre bine, după ce vreme de 30 de ani, am primit promisiuni pe tavă, am primit deseori mai multe vorbe decât fapte… Dar priveşte dincolo de acest zid al neîncrederii şi al pesimismului! E dificil când ai primit multe dezamăgiri, dar totuşi… dacă nu noi, atunci cine? Cine să hotărască în locul nostru? Acolo, în cabina de vot, eşti doar tu, ştampila şi buletinul de vot!
Preţ de câteva secunde consideră-te stăpânul şi deschizătorul de drumuri bune! Crede în votul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*