Sponsorizare de 500 000 lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a primit de la SNGN ROMGAZ SA o sponsorizare de 500.000 lei, bani ce au avut ca destinaţie dotarea cu aparatură şi instrumentar medical a Secţiei Clinice Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Mulţumesc companiei ROMGAZ pentru sponsorizarea consistentă care au făcut-o Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru interesul pe care l-au manifestat de a veni în sprijinul micilor pacienţi. Este un gest lăudabil ca o mare companie să se implice activ în sprijinirea posibilităţii de a oferi pacienţilor servicii medicale la standarde de înaltă calitate”, a declarat Dr. Claudiu PUIAC, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Din fondurile primite de la ROMGAZ, Spitalulul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a achiziţionat echipamente medicale precum:

– Pat pediatric electric (10 buc);

– Pat pediatric mecanic (20 buc);

– Noptiere cu măsuţă ataşată (11 buc);

– Pulsoximetru (5 buc);

– System Holter de pH-metrie esofagiană şi impedantă (1 buc);

– Cateter esofagian solid state cu 36 de canale şi senzori direcţionali (1 buc);

– System manometrie digestivă de înaltă rezoluţie (1 buc);

– Cateter anorectal solid state cu 8 canale, senzori circumferenţiali şi cu balon (1 buc);

– Analizor gastric + gastrolyzer, configuraţie completă (1 buc);

– Perfuzomate (5 buc);

– Infuzomate (5 buc);

– Cablu pentru accesorii aparatură Olimpus.

Aparatura achiziţionată este de o mare utilitate în stabilirea diagnosticului şi monitorizării afecţiunilor digestive la copil (tulburări de motivitate, reflux gastroesofagian, constipaţie etc), precum şi monitorizarea afecţiunilor respiratorii acute ale copilului, tratamentul sistemic în patologia pediatrică” se mai arată într-un comunicat de presă transmis de biroul de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

 

jg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*