CJSU a aprobat Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Mureș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ din județul Mureș, pentru începutul anului școlar 2020-2021.

Scenariile au fost elaborate de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, au primit avizul Inspectoratului Școlar Județean Mureș și al Direcției de Sănătate Publică Mureș, ajungând pentru aprobare finală în cadrul CJSU Mureș.

1

În urma hotărârilor luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș, scenariile de începere a anului școlar pentru cele 167 de unități de învățământ publice (cu personalitate juridică) se împart în următoarele categorii:

134 de unități de învățământ au optat pentru scenariul 1 (verde), care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

32 de unități de învățământ au optat pentru scenariul 2 (galben sau hibrid), care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

1 unitate de învățământ va începe cursurile în scenariul 3 (roșu), care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

În ceea ce privește unitățile private de învățământ din județul nostru, 14 unități au optat pentru scenariul 1 (verde), 3 unități au ales scenariul 2 (hibrid), iar o unitate a ales să desfășoare cursurile strict în regim online.

În analiza și propunerea scenariilor, consiliile de administrație au luat în calcul situația epidemiologică din localitate (comunicată de către DSP Mureș) și capacitatea infrastructurii existente de a asigura distanțarea fizică și respectarea tuturor normelor de protecție sanitară. În funcție de evoluția situației epidemiologice, toți factorii implicați în gestionarea actului de învățământ, cu sprijinul DSP Mureș și al CJSU Mureș, vor putea să modifice scenariul de funcționare pentru a-i proteja pe elevi și preșcolari.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, apreciază efortul depus de reprezentanții unităților de învățământ, primăriile din județul Mureș și consiliile de administrație în elaborarea și propunerea scenariilor pentru începerea noului an școlar. “După organizarea în condiții de siguranță sanitară a examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, iată că buna colaborare și faptul că am acționat unitar ne aduce noi vești bune. Așa cum legea ne cere, județul Mureș are scenariile de începere a anului școlar aprobate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul ISJ Mureș și DSP Mureș. Le transmit mulțumirile mele tuturor celor care s-au implicat activ în pregătirea începerii anului școlar și am convingerea că vom reuși să ne adaptăm la o școală altfel decât o știam până acum. Putem face acest lucru doar printr-o acțiune comună, uniți de un singur obiectiv: binele copiilor noștri.” a spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Hotărârile luate de CJSU pot fi consultate pe site-ul oficial al Instituției Prefectului, la secțiune “Hotărâri referitoare la coronavirus”

Link: https://ms.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus/

 

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*