Tânăr din Mureş trimis în judecată după ce a încercat să ofere mită unui polițist

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureş au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a întocmit rechizitoriul  prin care a dispus trimiterea în judecată a unei persoane, inculpată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

„În fapt, la data de 17 iulie a.c., bărbatul de 33 de ani a fost prins având asupra sa o cantitate de 1.000 țigarete, fără marcaj corespunzător, fiindu-i întocmit dosar penal.

La data de 22 iulie 2020, agentul de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a formulat un denunț la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, din care reieșea faptul că respectiva persoană i-a cerut să se întâlnească, în data de 23.07.2020, pentru a ,,rezolva problema”, în așa fel încât să nu mai sesizeze organele abilitate, respectiv Agenția Națională de Administrare Fiscală” se arată într-un comunicat de presă transmis de Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

Ca urmare a denunțului formulat, ofițerii S.J.A. Mureș, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au organizat acțiunea de prindere în flagrant, prilej cu care tânărul în cauză a fost prins în timp ce oferea agentului de poliție denunțător suma de 2.500 lei, pentru a nu lua măsurile legale, cu ocazia constatării unei infracțiunii prevăzute de Codul Fiscal.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*