Péter Ferenc: Județul Mureș trebuie să ajungă pe primul loc, nu numai în inimile noastre, ci și la nivelul regiunii

Județul Mureș, pe primul loc! Cu acest slogan și-a prezentat astăzi programul său electoral Péter Ferenc, candidatul UDMR Mureș la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș. Președintele actual al Consiliului Județean dorește să continue dezvoltarea județului Mureș și în următorii 4 ani. Planurile lui prioritare vizează dezvoltarea infrastructurii (modernizarea drumurilor județene, construcția unei centuri ocolitoare și dezvoltarea aeroportului), precum și sprijinirea sistemului medical, a producătorilor locali și lansarea unor investiții turistice.

9V0A7831

Evaluând realizările ultimilor 4 ani, Péter Ferenc a precizat că în acești ani s-a reușit așezarea  județului Mureș pe o cale de dezvoltare prin finalizarea investițiilor mari începute cu mulți ani înainte (circuitul motorsport, stația de depozitare a deșeurilor), prin dezvoltarea infrastructurii, prin reabilitarea a aproape jumătate din rețeaua de drumuri județene, prin dezvoltarea spitalelor și prin realizarea a mai multor proiecte turistice.

În următorii zece ani, județul Mureș trebuie să ajungă pe primul loc, nu numai în inimile noastre, ci și la nivelul regiunii. Avem o poziție geografică deosebită, datorită căreia putem juca un rol determinant în economia Transilvaniei. Avem specialiști buni, depinde de noi dacă îi putem ține acasă” – a subliniat Péter Ferenc. Președintele Consiliului Județean a marcat că județul Mureș este situat în partea centrală a țării, la întâlnirea mai multor regiuni și profitând de locația avantajoasă a județului va iniția construirea unui centru de evenimente inovator și multifuncțional, Centrul de Inovare Transilvania, unde se vor putea organiza evenimente pentru mii de oameni. Complexul de evenimente va fi legat de un centru de date cu capacitate mare, și un centru de cercetare. ”Scopul nostru este să nu ne mai plece specialiștii din țară și să atragem aici profesioniștii străini” a accentuat Peter Ferenc.

Candidatul UDMR Mureș la funcția de președinte al Consiliului Județean consideră prioritară dezvoltarea în continuare a sistemului medical. ”Vom renova și vom dota cu echipamente moderne clinicile aparținând Spitalului Clinic Județean Mureș. Vom reabilita Clinica de Boli Infecțioase, Clinica de Pneumologie și pe cea de Obstetrică-Ginecologie, și vom extinde Clinica de Boli Infecțioase cu o unitate de terapie intensivă” – declara Péter Ferenc.

Președintele a prezentat și câteva proiecte legate de dezvoltarea turismului. Pentru a aduce și mai mulți vizitatori din țară și din străinătate se va construi o rețea de piste pentru biciclete de peste 100 km, de-a lungul Văii Nirajului și în zona de Câmpie, folosindu-ne de infrastructura fostei linii ferate înguste. Totodată se dorește și construirea celui mai mare și mai modern parc acvatic din regiune, la Sovata.

 

În programul lui Péter Ferenc sunt incluse mai multe proiecte privind dezvoltarea infrastructurii de transport. Astfel, unul dintre obiectivele principale ale perioadei următoare îl constituie construirea centurii ocolitoare din partea Câmpiei, care va lega Ungheni de Ernei pentru ca traficul tranzitoriu să fie scos din Târgu Mureș. Până în anul 2024 se vor moderniza și asfalta 95% din drumurile județene și se va continua dezvoltarea aeroportului. ”Prelungim pista de decolare-aterizare a aeroportului și construim un nou terminal de pasageri, pentru a putea primi mai multe curse și pentru a oferi condiții moderne pentru pasageri. Târgu Mureșul nu poate fi ignorat din punct de vedere geografic, deoarece este singurul oraș din Transilvania unde se intersectează două autostrăzi cu un aeroport internațional și o cale ferată. În următorii 8 ani, vom crea în apropierea aeroportului primul hub economic din regiune, un nod de transport multimodal, care va asigura legătura între transportul aerian, rutier și feroviar. Astfel, vom crea mii de locuri de muncă”.  Președintele Consiliului Județean a remarcat că județul Mureș s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 4 ani, dar mai sunt multe de făcut. ”Împreună cu primăriile continuăm dezvoltarea rețelei de apă și canalizare. Scopul nostru este ca până în anul 2030, 95% din localitățile județului Mureș să dispună de utilitățile și serviciile de bază: apă, canalizare, alimentare cu gaz. În următorii 4 ani, vom extinde colectarea selectivă a deșeurilor la nivelul întregului județ”. Printre planurile prezentate astăzi se mai enumera și înființarea unei Asociații Județene de Dezvoltare Rurală  care să sprijine producătorii și fermierii locali și prin care aceștia pot fi ajutați să fie mai competitivi.

La sfârșitul evenimentului de prezentare a programului Péter Ferenc a cerut sprijinul mureșenilor pentru realizarea proiectelor de dezvoltare a județului Mureș. Eforturile noastre pot avea succes doar dacă avem o reprezentare puternică la nivel local și județean. Din acest motiv, vă cerem sprijinul la alegerile din 27 septembrie!”.

 

Biroul de presă al UDMR Mureș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*