Continuă proiectele pentru dezvoltarea comunei Lunca Bradului

Locuitorii comunei Lunca Bradului, la a cărei conducere se află Petru Vultur, un primar destoinic, se pot bucura de multe realizări şi proiecte în derulare, care vor face ca Lunca Bradului să fie printre cele mai frumoase comune de pe Valea Mureşului. 

Petru Vultur se află la finalul celui de-al doilea mandat, perioadă de care poate să fie mândru pentru că a reuşit să pună lucrurile în mişcare în această frumoasă comună pe care o păstoreşte.

Avem în derulare un proiect amplu în comuna Lunca Bradului legat de apă şi canalizare, proiect care se află în prag de avizare la AFIR. Sunt foarte multe avize de obţinut, iar fiecare aviz poate să dureze între o lună şi trei luni. Am întâmpinat şi ceva probleme pe partea de proiectare, s-a reziliat contractul şi s-a făcut unul nou cu alt proiectant. Sper din tot sufletul să vedem gata acest proiect cât mai repede pentru că este un proiect care se află de patru ani în lucru.

Avem de asemenea asfaltare în satul Neagra, lucrare care se apropie de finalizare şi care conform spuselor constructorului la jumătatea lunii septembrie ar trebui să fie gata. Avem în derulare încă un proiect pe asfaltare în zona Lunca Bradului, pe o lungime de 4,1 kilometri în zona Fântânel – Bazinul de Apă – Arghil, care se întâlneşte cu drumul naţional” a declarat Petru Vultur, primarul comunei Lunca Bradului.

Vultur Petru - Lunca Bradului-001

Interes acordat instituţiilor de învăţământ

 

Printre priorităţile primarului din Lunca Bradului au fost şi sunt instituţiile de învăţământ de pe raza comunei tocmai pentru că primarul comunei, Petru Vultur îşi doreşte ca cei mici să înveţe în condiţii cât mai bune.

Avem în execuţie grădiniţa din comuna Lunca Bradului, care este tot prin AFIR finanţată, care este un proiect foarte important pentru comunitate.

La fel de important este şi proiectul pe care-l avem în derulare, şi-anume reabilitarea şcolii gimnaziale din Lunca Bradului. Această şcoală a mai fost renovată pe şarpantă în anul 2008, iar acum a intrat în renovare totală. E nevoie de această renovare pentru că elevii din Lunca Bradului trebuie să frecventeze cursurile unei şcoli moderne, cu toate dotările necesare şi să aibă parte de  tot confortul pentru a-şi putea desfăşura cursurile. Este o prioritate şi am considerat că acest proiect trebuie să fie pus în lucru. Am obţinut finanţarea, a fost pus în execuţie. Bineînţeles că orice proiect durează, dar lumea se aşteaptă să îl faci de pe azi pe mâine, dar este imposibil pentru că trebuie urmaţi anumiţi paşi pentru a obţine toate avizele şi autorizaţiile pentru a putea executa lucrările, care sunt proiecte pe bani europeni” precizează Petru Vultur.

Un alt proiect în derulare, care vizează atenţia acordată celor mici este dotarea parcului din Lunca Bradului. „Parcul este făcut din 2013 şi am depus un proiect pe GAL pentru a putea face pentru copiii din Lunca Bradului un parc modern cu echipamente şi aparate de joacă” a precizat Petru Vultur.

Având în vedere că puţin timp ne mai desparte de începerea anului şcolar, care se va desfăşura în condiţii speciale din pricina pandemiei, au fost organizate întâlniri pentru a stabilii condiţiile în care elevii vor frecventa şcoala. În plus, datorită reabilitării şcolii generale din Lunca Bradului s-a luat decizia ca aceştia să fie împărţiţi.

„Am avut o şedinţă cu profesorii şi directorul şcolii generale din Lunca Bradului despre mobilizarea pe care trebuie să o facem pentru că şcoala este demolată parţial având în vedere lucrările de renovare care se execută. O parte dintre elevi vor învăţa la şcoala din Lunca Bradului, care încă este în funcţiune şi o parte dintre elevi vor fi duşi cu microbuzul şcolar la şcoala din Neagra.” a menţionat primarul comunei Lunca Bradului, Petru Vultur.

 

Candidează pentru un nou mandat de primar

 

Sunt multe proiecte aflate în derulare, muncite şi gândite de actualul primar, Petru Vultur, alături de consiliul local şi echipa care se află în alături de el. Edilul comunei Lunca Bradului şi-a depus candidatura pentru încă un mandat pentru că îşi doreşte să ducă la bun sfârşit toate proiectele aflate în derulare şi pentru care s-a muncit foarte mult. „Cred că locuitorii comunei Lunca Bradului văd aceste aspecte şi apreciază ceea ce facem. Tot ceea ce am promis am realizat ori sunt în curs de realizare. Nu pot promite lucruri mari, lucruri pe care nu le pot face pentru că minciuna are picioare scurte” a conchis primarul Petru Vultur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*